headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna november 2019

Det blir bloggjulkalender också i år!

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.11.2019

Kategorier:

Det trodde ni inte va? Att jag skulle få till en bloggjulkalender också i år. Och för att vara riktigt ärlig, så trodde jag nog inte riktigt det själv heller. November har liksom varit väldigt mycket november i år. Så det är inte precis månaden man känner inspiration för att pyssla, skapa och vara kreativ. Men å andra sidan. Jag har pysslat bloggjulkalendrar redan i mååånga år, tror detta blir det sjätte faktiskt. Det hör liksom till.

Så bara för att november är november vill jag inte låta allt det fina med julpyssel rinna ut i sanden. Så jag bestämde mej för att pyssla som en tok på kvällarna sista veckan i november. Och som tur är mina barn mycket ivriga pysslare och har hjälpt mej med fler av årets pyssel. Och faktiskt, så känns november lite bättre när man pysslar. Allt får liksom lite glitterkant, även den mörkaste fotomiljö.

Riktigt 24 pyssel tror jag inte det blir i år. Nån måtta får det vara. Men nog en hel del nytt. Och som tur så har jag då ett digert julpysselbloggkalendersarkiv att ta till de dagarna som jag inte får skapat något nytt. Återvinning ligger ju i tiden. Och har ni lika dåligt minne som jag så kommer även de luckorna kännas som nya. 

3840x2160 white solid color background

Det kommer bli julpynt, tomtar, änglar, godis, barnvänligt pyssel, julgranspyssel och en del glitter. Häng med här i bloggen när jag pysslar mej fram till julafton. 

 

Genom att klicka på kategorierna julkalendern2016. julkalendern2017 och julkalendern2018 hittar du de tidigare årens pysselskörd!


Takremppa och VAB

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.11.2019

Kategorier:

Tänk att det skulle dröja ända in i november tills samtalet från barnens dagvård kom om febriga barn?! Det hade jag nog inte vågat hoppas på. Att samtalet kom just dagen innan vi skall ha takrenovering hemma så är ju mindre lägligt, men det är väl priset man får betala för en i övrigt mycket frisk höst. Vi råkade alltså i somras ut för en liten vattenskada efter att husbolaget installerat nya varmvattenberedare i lägenheten. Ett rör var dåligt på plats och två kvällar efter installationen brast det. Jag sov då redan, men Maken märkte det efter ca 15 minuter. Tänk om det hade brustit då vi var på jobbet? Eller ännu värre några veckor senare då vi var bortresta på sommarsemester!? 

Nu är som tur allt torrt igen och vi kom sist och slutligen lindrigt undan. Det enda som måste bytas ut är takpanelen i vardagsrummet. Och byggfirman har lovat ha det gjort senast på fredag. Men bekvämligheten på denna VAB är ju då lite begränsad... Vi kan bara var på övre våningen och i bägge sovrummen är feng shuin lite si och så. Vi har ju tömt hela vardagsrummet på möbler och grejs och stuvat dem på övre våningen. Men men, allt går! Det är bara fråga om nån eller några dagar. Eftersom de ringde mej från föris då jag var på jobbet igår har jag också datorn med mej hemma så jag kommer åt att jobba. Det känns också skönt då inte allt samlas på hög under de dagar man är borta och man återvänder med stress till max.

DSC01702Den lille febrisen. I en hög av vardagsrealitet.

DSC01705Jag tog och lagade mej en take-away kaffe med från nedre våningen just innan bygg-gubbarna vällde in.