headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna juni 2020

DIY: Världens bästa kroppsskrubb

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.06.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Visste du att den allra bästa kropss-skrubben blandar du ihop själv på cirka två minuter? Jag älskar att scrubba mej när jag duschar. Då känns det som att man blir riktigt ren. Därför har jag prövat säkert tiotals olika köpescrubkrämer. Och ingen slår denna, jag lovar. Det enda du behöver är dessutom strösocker och kokosolja. Jag gör dessutom min scrub till en lavendelscrub med hjälp av eterisk lavendelolja, men det är inget måste. 

Så här gör du: 
Smält 1 del kokosolja snabbt i mikron så den blir flytande
Blanda ungefär lika del strösocker, ev lite mer. samt cirka 10 droppar eterisk olja (om du vill)
(Ett par msk honung är också trevlig att ha i, men inte heller något måste)
Konsistensen skall bli rätt fast men ändå så man kan röra med en liten sked. 
Klart!

Kokosoljan gör dessutom så att man blir härligt mjuk och återfuktad och inte ens behöver någon lotion efteråt. Men samtidigt också så att golvet i duschen kan bli lite halt! Så akta dej, och tvåla gärna lite direkt efteråt för att lösa upp oljan så du inte halkar. 

Testa! Jag lovar du inte blir besviken.

minskadeDSC02366Jag har min scrub i en glasburk som det också ursprungligen varit kokosolja i. Då den var cirka halvfull blandade jag i socker och gjorde scrub i den första gången. 

minskadeDSC02365Konsistensen ska bli härligt krämig. Sockret river ljuvligt och tar bort alla döda hudceller från kroppen. Vinner alla dyra köpe-scrubbar som jag testat!


Det händer så mycket att jag inte hinner blogga

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.06.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Okej, det gick visst en till månad så där bara i ett huj. Och bloggen har försummats helt. Emellanåt minns jag den. Men sen faller den så gott som i glömska igen. Att distansjobba vid dator hela dagen och sen orka sätta sej vid datorn på kvällen igen för att jobba går inte ihop för mej. Corona-tider betyder inte bra bloggtider då det kommer till den här bloggen, det är då ett som är säkert.

För det finns absolut grejer att blogga om! Vi har sålt vårt radhus till exempel. Om en dryg månad blir det flytt. Snabbt har det gått, och allt känns bara så bra. Ja förutom att tänka på alla grejer som skall gås igenom och packas först... Men annars! Och jag har fotat en massa som jag tänkt att jag skall blogga om. Ett superenkelt glassrecept, sommarens godaste drink, min nya dockhusrenovering, om vår midsommar och pizzaugnen. Så det är absolut inte det att jag inte skulle ha något att blogga om, tvärtom. Jag har väl levat så mycket på sistone att jag inte hunnit med livet på some. Kanske ganska så skönt det med! 

Men jag saknar ju bloggandet. Saknar att dokumentera mitt liv, små tips och vardagsglimtar. Att fota och fundera ut hur jag skall formulera texten till ett passligt långt eller kort inlägg. Det är väl kanske inte så konstigt då bloggen ju varit en del av min vardag i över tio år redan. Men samtidigt så vet jag liksom inte om jag har tiden och energin som krävs för att fortsätta. Ger det mej fortfarande tillräckligt för att fortsätta? Är bloggar helt passé och totalt ute så här 2020. Instagram skulle vara så lätt, men det känns bara inte heller rätt. Jag gillar inte att skriva på telefonen. Och även om jag gillar att fota så är det väl kanske ändå inte min starkaste sida. 

Vi får väl se hur det går. Nåt av mina planerade inlägg skall jag väl få ut i alla fall.... Nångång. Kanske här? Kanske på min insta. Vi får väl se. Kan väl konstatera att mitt eget bloggläsandet också fallit rejält. Glömmer liksom att ens klicka på Feaddler-appen, i vilken jag har alla bloggars flöden, vissa veckor. Och om inte ens jag läser, kanske ingen mera läser?! Och vad är det för idé att skriva då?!

minskadeDSC03143En bild från midsommaren. En skådan in i framtiden? Ser man en framtid för bloggen där vid horisonten eller icke?