headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna augusti 2020

Vilka veckor

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.08.2020

Kategorier:

Vilka veckor det varit! Packa, flytta, jobba, fixa inför skolstart, packa, flytta, Hubbe börjar skolan, flytta lite till, städa, försöka hitta nya möbler till nya hemmet, städa i gamla hemmet, packa upp och packa ner och flytta lite till. Dagarna har gått i ett. Båda Maken och jag har så gott som jobbat två heltidsjobb med att få allt fixat. Det börjar kännas i kroppen nu. Ryggen krånglar och min nattsömn har börjat lida. Som tur börjar vi verkligen vara på slutrakan nu. Ljuset i tunneln hägrar. På fredag ges nycklarna till de nya ägarna och igår var jag där hela kvällen och städade. Det kändes på samma gång skönt och vemodigt.

Det som hjälper orken är förstås också att vårt nya hus är helt fantastiskt. Jag är redan helt kär i det, om man nu kan vara kär i ett hus. I nedre våningen är det ännu lite tomt, då soffan som vi köpt anländer först om 6 veckor. Lillasysters tapet är också ännu på väg till oss. Så heelt klara är vi ju inte. Men de ouppackade lådorna/kassarna kan räknas på fingrarna (nästan på ena handen dessutom!). Och to-do-listan har inte varit så kort på flera veckor som den är nu. Bara barnens snörvlande skulle gå om också så att jag skulle komma åt att jobba mer effektivt om dagarna ännu så skulle livet snart börja vara i någorlunda balans igen.... 

IMG 4414 tileOm man fotar från rätt vinkel ser vårt hem sen helt mysigt ut. Från andra vinklar är det betydligt mer flyttkaos, jag lovar!


En första rundtur i huset

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Pust, det har varit en så tung vecka! Att komma tillbaks efter fyra veckors ledighet var betydligt svårare än jag kunde tro. Tidigare somrar har jag haft semestern uppdelad med max tre veckor ledigt i sträck. Tydligen har det skillnad! Nästa år tänker jag göra semestercomeback på en onsdag eller torsdag, så kanske det känns lite lättare?! Att Maken varit flunssig och barnen därmed måstat vara hemma har ju inte gjort saken lättare. Nå nu är iaf coronatestet gjort och om någon dag borde vi få besked. Jag tror nog inte det är corona, utan bara allergi i kombination med en lättare sommarflunssa, men säkert kan man ju inte veta förrän vi får testresultat. Fram till dess försöker vi undvika folk och jag har haft på mig ansiktsmask då det varit oundvikligt. 

Men det var ju inte det jag egentligen skulle skriva om! Utan det att vi nu fått nycklarna till huset. Varje gång jag går runt i vårt hus så slår det mej bara hur perfekt det är. Ikväll har jag också varit och shoppat målfärg. Så nu på veckoslutet skall det målas. Om ni vill se mer av vilka kulörer som det skall bli, samt en liten rundvandring i huset, så kika in på mitt Instagram konto: Lillahannaistoravarlden Där uppdaterar jag mer kontinuerligt om huset och flytten! Wihuu så kul detta skall bli. Och thank God att det är veckoslut!!!!

EDIT! Jag har nu pinnat fast hus-rundturerna i min profil på instagram. Du hittar den under den rosa bollen med texten Hemma hos oss! Så du kan se dem även om du missade storiesarna förra veckan.

IMG 4298Ett snabbt foto taget när jag runt i huset på en fiilisrunda efter att ha fått nycklarna. Tänk att det är vårt?!

 

 


Historien om vårt nya hem

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag har vi skrivit under köpebrevet för vårt kommande hem, och om bara två dagar får vi nycklarna. Den senaste månaden har jag faktiskt emellanåt fått knipa mej i armen för att försäkra mej om att allt inte bara är en dröm. För det har nästan verkat för bra för att vara sant! Vi har redan en längre tid gått i tankar på att flytta. Radhuset har bara två sovrum, så nu då Hubbe börjar skolan och kanske skulle må bra av ett eget rum, börjar väggarna lite komma emot. Men ett nytt hem som passar in på vår kravlista har inte hittats. Antingen är de på fel ställe, för dyra, fel uppvärmningssätt eller något annat som inte känns rätt. Och när det kommer till ens eget hem tycker jag man får vara lite kräsen. 

Ibland lönar det sig att bara kasta ut önskningarna till universum och vänta. För rätt som det var ringde Makens gudföräldrar och frågade om vi skulle vara intresserade av att bli deras grannar. Ägaren till det andra huset i deras parhusbolag hade nämnt att hon skulle sälja. Och innan hon ens hade hunnit kontakta någon förmedlare hade vi hunnit ringa henne och gå och titta på huset. Som är helt perfekt! Ödets hus, då det dessutom är ritat av Makens morfar som var arkitekt. Och dessutom uppfylls alla kruxen på vår önskelista (badkar, stor gård, fyra sovrum, hemvårdsrum, öppen brasa,  garage/carport, läget, inga större renoveringsbehov, osv).

Sen gällde det "bara" att få vårt eget sålt. Samt komma överens om priset. Det blev några veckor med rejält lite nattsömn på grund av all spänning.  Jag städade som en galning inför försäljningen och på mindre än ett dygn hade vi godkänt ett bud som till och med var bättre än vad vi vågat tro på. Hela sommaren har gått åt till att drömma, planera och fundera. Och nu är det bara några dagar tills vi får nycklarna till drömhuset och sakta men säkert kan börja flytta in. Vi flyttar bara 1,5 kilometer från var vi bor nu, så barnen går kvar i samma skola/dagis som tidigare. Och vi får de bästa grannarna man kan tänka sej, Makens gudföräldrar/Moster med man. Så även om det kommer att bli kaos och jobbigt med flytt, så är jag bara så otroligt glad över att det här verkligen händer! Vårt drömhem! För lång lång tid framöver. 

IMG 31332Hit flyttar vi om bara drygt två veckor! Bilden är från i slutet på maj då vi var och tittade på huset första gången. Och idag blev det officiellt vårt. IMG 3110Vår stora fina bakgård och terrass. Här skall det ordnas grillmiddagar och lekas under äppelträdet!


Tillbaka i stan

Skrivet av Hanna Stigzelius 03.08.2020

Kategorier:

Fyra veckors semester gick så fort. Fastän vi inte ens gjort särdeles mycket. Mest bara slappat på holmen i skärgården, läst böcker, bastat, tränat lite och haft några gäster. Så skönt det var med semester! Vanligtvis brukar jag känna mej rätt taggad på höst och nystart och allt vad höstpepp heter, men inte riktigt i år. Kanske för att jag vet att jag inte kommer ha tid för höstpepp. Nu blir det nämligen flytt och jobb för hela slanten. Men innan vi går vidare till allt det som komma skall, tänker jag hänga kvar i sommarens lata dagar lite till ännu. Här en bildbomb från sommarsemestern 2020 hos familjen Stigzelius;

minskadeDSC03332På besök på grannholmen. minskadeDSC03365Sommarens mat; pizza. Maken har ju byggt en pizzaugn på holmen och pizzan man lagar i den blir sååå god. Tror jag skall försöka få till ett helt inlägg om pizza och att bygga pizzaugn här snart!minskadeDSC03393Vädret har ju inte helt varit på vår sida i sommar. Det har varit rätt kallt och mycket blåsiga dagar. Som tur kan man tända ljus och mysa inomhus då.minskadeDSC03435Sommarens bästa investering; trampolinen. Det har hoppats i timtals på den här, varje dag!minskadeDSC03474Just den här kvällen när vi metade nappade det inte alls, men en kväll lite senare på sommaren nappade det destu mer; 25 abborrar på två timmar. Alla på svirvel så bra storlek på dem dessutom.minskadeDSC03689Vi åkte också på vår första längre tur med båten, tre nätter på Åland blev det. Just de dagarna var det härligt somrigt väder dessutom, bra prickat av oss!minskadeDSC03606En av nätterna vid Kastelholm där de här söta fåren också bodde. minskadeDSC03759Sista semesterveckan kom också Makens bror med familj ut till holmen och vi korkade Kräftsäsongen! Nami.