headersevendayssvartvitrosa2

Det blir bloggjulkalender i år igen!

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.11.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Nu har jag då bestämt mej. För att det i år igen kommer bli en pyssel och DIY julkalender här på bloggen. För femte året i rad faktiskt! Min första tanke var att jag inte orkar. Att jag inte kommer få ihop det med jobb, övrig julstress och småbarnsvardagen. Men så blev jag nästan lite sur på mej själv. Jag vill ju julpyssla! Och nu får jag en perfekt orsak att göra det. Och den vägen njuta av allt som december och juleväntan ger. Pysslandet har redan inletts. Det enda som inte riktigt är så där värst trevligt är att man knappt kan ta några bilder i novembermörkret. Så jag måste väl försöka ta bättre foton på pysslet på veckoslutet istället. 

Det kan ju vara att jag ännu ångrar mej. 24 inlägg dagarna i rad har jag ju inte bloggat sedan december förra året... Men nog skall det väl gå?! Så där för övrigt är jag också så glad att det bara är några ynka dagar kvar av min nummer ett sämsta månad, november. På lördag öppnas första luckan och det blir slutligen december. Då är det äntligen legitimt att jula till det riktigt ordentligt. Jag har ju nog tjuvstartat med både pepparkaksbak, glögg och julmusik redan. Men det har kännats lite fuskigt. På lördag får man dock julmysa hur mycket man vill! Jag tänker gå all in ända fram till jul. Såväl på bloggen som i "riktiga" livet. 

I väntan på december så tänkte jag ta och lyfta upp mina all time favorit luckor i de fyra tidigare årens luckor. Så här kommer lite inspiration för er som inte heller kan hålla er i väntan på december! Här hittar du alla inlägg från 2017, 2016, 2015 och 2014

1tomtedorr4Förra året pysslade jag en egen tomtedörr. Den har jag förresten inte tagit fram ännu i år! Om man inte vill göra en egen helt från scratch så har jag sett DIY-sets med liknande i de flesta pysselbutiker. 

1hamapyssel2017 pysslade Hubbe och jag fina pynt av Hama-pärlor. Detta tycker jag alla som har barn i 4-8 års ålders ska ta och göra. Så lätt och blir fint och användbart. Hubbe och Lillasyster fick dessutom en egen liten gran i sitt rum där vi hängde upp deras pysselalster. 

sevendayscookiesinajar3Hemlagade gå-bort-presenter är det inte varje dag man får. Men en sådan här "cookies-in-a-jar"-burk är både lätt att blanda till själv och trevligt att få som gåva. 

duplogran5En duplogran är också lätt att pyssla med barnen. Kanske vi måste fixa en lego gran vol2 i år av smålego?!

dadelpepparkakor2

Dessa hälsosammare dadelpepparkakor bakade jag 2016 och de skulle jag gärna baka i år igen. Så goda! Och ett betydligt hälsosammare alternativ till äkta peppisar.

lucka22Men lite ohälsosam måste man väl få vara till jul. Då är denna lakrits-fudge ett bra sätt...

lucka74Papperspyssel är ofta både enkelt och dekorativt. Som den här snöflingan. 

lucka21Spara konservburkarna då du lagar tomatpasta nästa gång . Och klä in dem med snyggt julpapper. Och vips har du perfekt gå-bort-kruka till en hyacint. Eller varför inte som tack-julklapp till dagispersonalen?!

lucka10.1Att göra en egen stämpel och fixa eget julklappspapper är inte heller svårt. Det här funkar också utmärkt med barnen. Att stämpla på julkort blir säkert också fint! Eller på små kort till paketen

Kommentarer

Skriv en kommentar