headersevendayssvartvitrosa2

Det har varit en lång vår

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.06.2019 | 0 Kommentarer

Bredvid mej är balkongdörren öppen och alldeles varm luft strömmar in, fastän klockan närmar sej tio. Fåglarna kvittrar på och solen håller på att gå ner så småningom. Luften doftar alldeles av syrener och tidig sommar. Och det är så skönt att den här våren är slut. För det har varit en lång och tung vår. Jag tror inte ens jag riktigt insett hur tungt det varit när jag varit mitt uppe i allt. Men så är det nog. Ruuhkavuodet tär på en. Maken har jobbat extremt mycket och rest på jobbresor flera gånger i månaden. Jag började på nytt jobb, och även om jag stortrivs så har det onekligen tagit av min energi. Den börjar vara slut nu så småningom. Tur det närmar sej semestertider!

För ah så skönt det är med sommar ändå! Kvällsljuset och värmen är underbar. Den tinar upp mej och får mej att slappna av. För det är nog det jag behöver just nu. Att slappna av. Det är bara det att tiden till avslappning är så knapp. Lillasyster har haft svårt att komma till ro om kvällarna, vilket ha lett till att min egentid om kvällarna är nästan obefintlig. Att snurra ett hushåll så gott som själv, kräver också konstigt många timmar?! Ikväll har jag till exempel vikt tvätt i nära på en timme. Och i maskinen finns en till våt tvätt som borde åtgärdas. Och jag vet att man skall sänka ribban och prioritera. Men vi kan väl inte bo en avstjälpningsplats eller sova i en hög med tvätt heller?! 

Det som jag prioriterar bort är främst mitt eget skapande och kreativitet. Hit hör bland annat bloggen.  Det känns både som att jag inte har något att blogga om då jag inte hinner producera något kreativt att dokumentera. Och så har jag knappt någon energi kvar att ens öppna datorn om kvällarna. Men det är som det är. Jag försöker fokusera på det jag faktiskt har åstadkommit istället för det som är ogjort. Och jag försöker tänka att det är okej att inte bara prestera och strecka av grejer på todo-listan. Sommartakt kanske? Men det är inte så lätt minsann. Det krävs ju nästan energi för att lyckas med det med.
IMG 8567Sånt jag gör för att slappna av: Sitter på bakgården och läser finlandssvenska deckare och dricker iskaffe med blommor som barnen plockat framför mej.

IMG 8570Att bada i vår nya jacuzzi är också väldigt avslappnande. Både för stora och små. Om jag inte skulle ha bloggat nu ikväll, skulle jag högst troligt ha gått och tagit mej ett bubbelbad istället. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar