headersevendayssvartvitrosa2

Det långa julinlägget

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.12.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Så kom den och for den, julen 2016. En väldigt bra jul på alla sätt. Med alldeles för mycket mat, berg av julklappar, julgubben, mera mat och regnigt ruskväder. Barnen har varit överlyckliga över alla nya saker och leker så fint. Maken och jag fick en bonuspresent idag morse med lyxig sovmorgon då vi fick lämna sovande barn hos svärföräldrarna efter gårdagens juldagsmiddag.

Nu har vi hämtat hem busungarna och ordningen (!?) är återställd. Men jag gissar att hela kommande veckan kommer gå finfint tack vare allt nytt och spännande. Smålego, mjukisar, transformers, små väskor, duplon, pussel och spel. Och inte bara barnen har fått fina grejer. Vi vuxna har tydligen också varit snälla och har fått både ny kökslampa, sällskapsspel, sovkudde, skönhetsprodukter och nya strumpor bland annat. Tack tack alla inblandade för gåvor och fina julfiranden. Vi är nog så lyckligt lottade vi! 

Imorgon åker Maken iväg på liten jobbresa, så det blir pang vardag för oss direkt. Som tur har vi trevliga playdates inbokade. Mina sista veckor hemma som vårdledig. Men det känns bra. Jag känner mej redo. Det som jag också känner mej redo för är att köra ut julen... Tycker den har hängt hos oss ren över en månad. Men kanske man måste stå ut med granen ännu några dagar!? Adventsstaken städade jag redan bort. Och julduken flyger nog i tvätten imorgon. Chokladen är som tur slut så imorgon börjar också det hälsosamma livet igen. Bara dryga två månader till Thailand!

Har ni haft en härlig jul?

julen

 

Juldekorationer hemma hos oss julen 2016. 

 

julen1

 

Jag har varit så nöjd med granen! Men nu skulle den nog kunna städas bort så småningom... Samma sak varje jul. På annandagen blir jag trött på den röda och alla tomtar!

 

 

julen2

 

Rött, halm och guld. Några glasbollar och mycket lampor. Så skall det vara enligt mej!

 

julen3

 

Innan vi åkte iväg till Syrran på julafton försökte vi ta trevliga julbilderpå barnen och oss. Det gick ju sådär... Alltså hur gör till exempel kungligheterna med alla sina fotograferingar?! 

 

julen4

 

Julafton för första gången hos syster. Stämningsfullt dukat! 

 

julen5

 

Alla kusinerna! Med tanke på hur många och hur små de är så gick det faktiskt rätt lugnt. Våra barn vägrade dock att somna så vi halv tio gav vi upp och körde hem så inte hela julfriden skulle förstöras....

 

 

julen6Innan middagen kom den här skäggige gubben på besök. Väldigt spännande. Lite för spännande enligt Lillasysterm men med Pappas hjälp vågade hon gå fram efter sitt paket. 

Kommentarer

  • Tove 28/12/2016 8:55am (6 år sen)

    Hejssan! Har kollat på alla dina bilder på julgranen och funderat - är den fake? Jag har börjat fundera på att köpa en plastgran nästa år och vet inte varifrån man får snygga - så om dendär är oäkta, varifrån skaffade ni den? Ha ett gott nytt år!! Tove

    • Hanna Stigzelius 28/12/2016 2:30pm (6 år sen)

      Jepp den är fake! Mannen i familjen är tyvärr allergisk så i år var vi tvungna att köpa fejk.... Först var jag halvt förkrossad, men det blev ju bra till slut. Den här är från Clas Ohlsson! Kostade 99,90 och har inbyggda ljus. Jag har varit mer än nöjd!

Skriv en kommentar