headersevendayssvartvitrosa2

Det nästsista januariveckoslutet för i år

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.01.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ännu ett januariveckoslut är förbi. Det började lite trist med febrig fröken och flunssa för henne. Men även om hon fortfarande är lite hostig och snorig så har hon ändå lekt i samma fart som vanligt. Så imorgon blir det nog dagis igen. I fredags testade jag också att göra äkta italiensk pizza för första gången. Vi har haft pizzastenen redan lite över ett år, men det var först nu som inspirationen att testa göra äkta pizza vaknade. Långjäst deg, avrunnen mozzarella och smällhet ugn. Och det blev faktiskt bra. Jag fick till och med till de där luftbubblorna i kanten i degen som det brukar vara då proffs bakar i stenugn!

Igår hade jag en lyxig ensamdag på stan med brunch med två vänner. Vi började också planera en liten veckoslutsresa så där smått för maj. Och eftersom vi redan är i slutet på januari så är det väl snart vår!? Fast det här veckoslutet kan man nästan inte ens klaga på vintern. Det har varit så soligt och krispigt och fint. Och enorma snöhögar överallt som barnen älskar att klättra i. Om det nu måste vara vinter, så vill jag gärna ha den så här.

Idag drog Maken iväg på långtur på skidorna (35km! helt galet) och jag och barnen åkte till mina föräldrar och  åt söndagsmiddag medan han skidade. Vi inspekterade också deras nya kök och badrum som blivit klara efter köksremppan. Fint hade det blivit. Och nu vill jag också remppa badrum.... Vad har vi annat hunnit med detta veckoslut? Tja, jag har stickat en hel del. Frökens docka behöver inte frysa nåt mer, den har fått både mössa, vantar och sockor. Fast det är mest Puppe som lånar dem. Så jag måste kanske sticka en uppsättning till! Det är ju så roligt att sticka smått då det går så fort. Under två avsnitt OITNB hann jag sticka båda vantarna klart. Bra veckoslut! Nya veckan, jag är redo för dej! 

IMG 6923 1Denna hylla gör mej glad varje dag. Förra veckan kom det lite nytt i form av en evergreen-växt och en mini-kähler vas.

IMG 6924Flunssor och feber gör mej mindre glad. Men som tur verkar detta ha varit en rätt så lindrig variant, och *peppar-peppar* så verkar ingen annan fått det!

IMG 6931Denna mycket lyckade pizza däremot gjorde mej mycket glad! Salami, mozzarella och basilika. Less is more när det kommer till pizzafyllning.

IMG 6934 1Jag låtsades vara Hipster-Hanna och brunchade på detta ställe i Berghäll. God peruviansk brunch med ännu bättre sällskap!

IMG 6945Som tur var Fröken uppe och dansade igen efter en dag vila. Här hennes egen valda outfit... More is more är frökens melodi när det kommer till stil!

IMG 6958Idag har det blivit frisk luft i form av snöhögslekar. Tänk att det kan vara så roligt att klättra i snö?!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar