headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Baby-Tingeling maskeraddräkt

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.02.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Att komma på en maskeraddräkt till Lillasyster var betydligt svårare än att hitta på något till oss andra... Hon kändes liksom inte riktigt som en pirat. Papegoja funderade jag också på, men det kändes lite väl komplicerat. Tingeling tänkte jag att får bli bra. Men att hitta mjuka babyvänliga fe-vingar var inte lätt. Så det fick återigen bli till att fixa egna. Tyll hittade jag på Eurokangas och det kostade inte många euro metern. Det var dessutom perfekt underhållning för Lillasyster som lekte med fluffet i säkert en halv timme då jag höll på att fixa med Hubbes dräkt. 

Jag måttade bara ut hjärtformade vingar i sammanlagt 6 lager. Sydde fast lagren tre och tre och i sen alla i mitten med liten sicksacksöm. Mjuka gummiband tråcklade jag fast efter att ha kollat på Lillasyster var de borde vara. Av skarv-tyllen som blivit över då jag klippte ut ving-bitarna fixade jag ännu ett enkelt hårband. Det här får duga som accesoarer till vår Tingeling. Tillsammans med den rosa klänningen Maken köpte i Indien. Jag vet att Tingeling skall var ljusgrön men hemma hos oss är hon rosa.

tingeling

Den roligaste leksaken på länge. En meter vit tyll. Hon virvlade in sej och gömde sej och skrattade så!

tingeling1

Min vingmodell. 

tingling2 Den färdiga dräkten. Perfekt med mjuka babylekvänlig maskeraddräkt som man kan snurra runt med på golvet utan att få en ståltråd i ryggen.... Totala kostnaden för denna dräkt typ 50 cent!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar