headersevendayssvartvitrosa2

DIY Barbiehus i en Ikeas Expedit

Skrivet av Hanna Stigzelius 15.02.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

minskadeDSC02122Förstås drömmer hon om ett "riktigt" barbiehus, ett med hiss och balkong. Men det här få nu duga.... 

Lillasyster är inne i en riktig Barbie-period för tillfället. Det leks i timmar, vilket jag så väl kan förstå. För jag och min syster var likadana ör som små. För några veckor sedan började jag fundera på om inte den ena Expedit-hyllan som står i barnens rum kunde förvandlas om till ett Barbie-hus. Storleken är nämligen perfekt för det. Så i samband med mitt stora rensande i början av januari, gjorde jag plats i hyllan för Lillaysters lekar. Alla möbler är loppisfynd, de flesta via facebookloppis. Jag har ännu en hel del fler idéer på hur vi skall piffa till det hela ännu mer, med fönster, gardiner, mattor och tavlor. Det här har ju nästan blivit mitt nya dockhusprojekt?! Så roligt att få "leka" med barbies igen... hehe.

minskadeDSC02144Barbie och Ken har romantisk candle-light kväll i soffan. 

minskadeDSC02137Tre rum plus garage. minskadeDSC02141Leksakerna är lite gott och blandat från bland annat påskägg. Alla möbler har jag fyndat på loppis. minskadeDSC02130Visste ni att man kan fixa simkläder till Barbie av ballonger? Den här bikinin har jag gjort av en rosa ballong. Urlätt och blir så bra så. Googla för instruktioner :)minskadeDSC02126Väggarna är lite kala ännu. Jag tänker med "fönster" av utprintade vyer med nån sorts gardiner runt om... Det borde väl gå rätt enkelt att fixa?!minskadeDSC02125Kuddarna har jag sytt och täckena klipp ut i filttyg. Sängarna är trämöbler som vi målat tillsammans med lillasyster.

Kommentarer

  • Katarina Lindberg 16/02/2020 10:23pm (3 år sen)

    Härligt med ett Barbie-hus :) Jag har tänkt så länge att jag skulle göra ett bara för att det är roligt. Jag har inga småbarn, utan det är helt och hållet för mitt eget nöjes skull :) Helst skulle jag vilja ha glasdörrar så att man kan se det men det finns ju inte till de där hyllorna. Kanske kan man använda plexi. Jag såg att du hade satt luckor på rummen. Jag har katter så det går inte att lämna det öppet :) Lycka till med finliret och fixet i ditt fina hus :)

Skriv en kommentar