headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Bilmatta av ett skrivbordsunderlägg

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.04.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Dagens DIY bottnar igen i inspis som jag hittat på instagram. Nämligen ett skrivbordsunderlägg förvandlat till en bilmatta med hjälp av bara lite tusch. Jag köpte ett vitt billigt underlägg på Ikea, skrutt hette det. Men om man har ett hemma så funkar det säkert bra att klä in det i vit kontaktplast/dc-fix först. Sen behöver man bara en svart permanent tusch och lite fantasi. Eller jag skissade nog först mina vägar med blyterts. Sen färgladde jag dem och ritade pynt och stad runtikring. Det tog kanske en timme totalt. Och jag tyckte det var jätteroligt att rita, det gör jag alldeles för sällan.

Efter att Lillasyster testkört lite så kan jag ändå konstatera att mitt underlägg lossnar lite svart tusch, fast den jag använde borde vara permanent. Men jag hoppas att det bara beror på att färgen inte torkat så länge ännu. Hoppas färgen förresten lossnar från vita strumpisar också... Och få se vad Hubbe säger när han kommer hem från dagis! Lätt undanstuvat och snyggt blev det i alla fall. Och eftersom småbilarna fortfarande är väldigt poppis här hemma gissar jag nog att den här kan inspirera till en och annan lek. 

bilunderlagDu behöver: ett skrivbordsunderlägg t.ex. skrutt från Ikea för 3,99€

bilunderlag1Rita vägar, rondeller, korsnigar, parkeringsplatser. Om du vill kan du skissa med blyerts först. 

bilunderlag2Färglägg allt. Det tar en stund... Så titta fast på lite tv samtidigt. 

bilunderlag3Det roligaste, pynta med staden runtomkring. Matbutik, fotbollsplan, skog och berg!

bilunderlag4Bara för bilarna att gasa på. 

bilunderlag5Klart!

Kommentarer

  • emzi 26/04/2016 3:31pm (6 år sen)

    Härlig!

    • ELin 28/04/2016 8:20pm (5 år sen)

      Så jäkla kul idé! Tycker alla färdiga körbanor är så himla spräckliga och skrikiga. Den här är så snygg att den skulle få vara framme i vardagsrummet! Kopsar rakt av :)

Skriv en kommentar