DIY: Bokstavsbanner av papper

torsdag 14 april 2016 - 10:30 | 2 Kommentarer

Ni har kanske sett bokstavsbanners i något inredningsreportage? Jag tycker det har vimlat av dem på sistone. Speciellt i barnrumsinredning. I alla fall på instagram och pinterest ser jag dem nästan dagligen. Och lättpåverkad som man är så börjar man ju gilla det man ser ofta. Men eftersom jag är vårdledig är min inredningsbudget typ lika med noll. Så jag gjorde min egen bokstavsbanner. Lätt som en plätt och jag hade allt hemma redan på förhand förutom paperclipsen som kostade 2,50€ i närmsta bokhandel.

Det enda du behöver är svart lite stadigare papper, sax och paperclips. Jag ritade av bokstäverna via datorn (orkade inte printa!) och ritade ut lika stor fasthängningsdel på alla bokstäverna. En stjärna gjorde jag också. Sedan klippte jag ut mina modeller. Jag satte dem spegelvänt på det svarta pappret och ritade runt. På det här sättet blir blyertssträcken på baksidan! Sedan klippte jag igen. Med hjälp av en sprättnål gjorde jag små x i ändorna på varje bokstavsdel och fäste dem med clipsen. Tadaa! Klart. Och man kan givetvis göra vilka bokstäver man vill och skriva vad man vill. 

bannerDu behöver: sax, penna, papper att skissa modellerna på, svart stadigare papper och "paper fasteners".

banner1Skissa först dina modeller. Varje bokstav fick en vit remsa överst (den i mitten på bilden var min mall). 

banner2Gör smål hål med något vasst, exempelvis en sprättnål, och sätt fast med clipsen. 

banner3Tadaa! Klart. Total kostnad, under 1 €.

banner4På plats i Hubbes rum. 

banner5Fint vah?!

Kategorier:

DIY Inredning Pyssel

2

Kommentarer

  • Christa

    14.04.2016 11:22 (3 år sen)

    Det här var så bra! Har tänkt köpa en sån, men aldrig tänkt på att laga! Måste nog fixa själv, tack för tipset :)


  • Hanna Stigzelius

    15.04.2016 14:47 (3 år sen)

    Varsegod! Jag har tänkt på det redan en stund. Att det inte kan vara svårt att göra själv, och det var det inte heller :)


Skriv kommentar