DIY: Legotavla

torsdag 9 november 2017 - 20:31 | 4 Kommentarer

Tydligen kan jag inte låta bli att pyssla även om jag är enarmad. Hela gårdagen höll jag på att fixa en legotavla till Hubbe. Ett pyssel jag haft i planerna i säkert ett år redan. Det gick väldigt mycket långsammare än ifall jag skulle haft två friska händer. Och lite sneda blev några av legobitarna. Men på det stora hela är jag väldigt nöjd. Den lille legofantasten likaså. Nu måste bara Maken borra i väggen så vi får upp den så det håller. Och fem legogubbar till skulle Hubbe behöva... Tur det snart är jul!

För att pyssla en legogubbe-förvaringstavla behöver du: vita legobitar (jag köpte en burk med 40st på Prisma, det var inte legolego utan något annat märke men funkar lika bra!), starkt lim, en tavelram, linjal och blyertspenna. 

legotavlaJag köpte limmet och tavlan på Claes Ohlson. Och legobitarna på Prisma. 

legotavla1Sen gällde det att måtta och skissa. Min tavla fick sju rader med sex legobitar på varje rad. Men man kan göra helt hur man själv vill och tycker! Jag ritade noga ut hur varje kloss skulle placeras. Det tog typ en timme att göra med vänster hand...

legotavla2Sen är det bara att limma. OCh låta limmet torka ordentligt. Jag lät mina torka ett dygn. Sedan vände jag på det vita pappret inuti ramen och letade upp alla Hubbes legogubbar. 

legotavla3Och sen är det bara att klicka fast legogubbarna. Vi hade inte ännu 42 stycken... Men efter jul gissar jag att vi nog har det. 

legotavla5Jag är mycket nöjd med resultatet. Fin och användbar. 

legotavla6På veckoslutet får den komma upp på väggen. Borra i väggarna vågar jag inte göra själv...

Kategorier:

DIY Pyssel Småbarn

4

Kommentarer

 • Maria

  10.11.2017 06:14 (12 dagar sen)

  Hej, vad super ide'. Måste genast kopiera.

  • Hanna Stigzelius

   10.11.2017 08:36 (12 dagar sen)

   Tyvärr kan jag inte själv ta cred från iden, för jag hittade den på instagram! Men kopiera bara. Tycker den är superfin och smart :)


 • Sofiasmode

  10.11.2017 11:05 (12 dagar sen)

  Ååh så fint det blev! Den här tavlan skulle säkert min gudson tycka är genial! Tror bestämt det blir lite helgpyssel :)


 • Julia

  10.11.2017 21:10 (11 dagar sen)

  så fin! vad kul det skulle vara att fixa en lego tavla, måste klura på om det kunde bli en julklapp till ett brorsbarn (fast jag skulle gärna ha en själv på väggen också :D)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.