headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Maskeraddräkt, Jake från landet Ingenstans

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.02.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Hubbe ville försås absolut vara Jake på sitt piratparty. Jake och piraterna från landet Ingenstans är en stor Netflix favorit hos oss. Efter lite googlande konstaterade jag att jag nog inte tänker betala 60$ för en Disney version av en Jake-dräkt där huvudmaterialet är polyester... På Pinterest hittade jag en massa inspiraton för hur man enkelt fixar en egen version. Och det var verkligen inte svårt. Både Hubbe och jag är väldigt nöjda med Jake-dräkten. 

Det som behövs är: mörkblått tyg (jag hade collegejersey), gult kantband (jag klippte till själv i filttyg), rött tyg, brunt filttyg. För västen använde jag denna guide och mönster. Efter att ha klippt ut västen så nålade jag och sydde fast filten i kanterna. Sedan vek jag ner de övre hörnen framme och sydde fast dem. Västen fick också gula knappar av filt. Det röda hårbandet som Jake har sydde jag av en rak avlång bit rött tyg jag hittade. Jag sicksackade kanterna och sydde fast och svängde in och ut. Lätt som en plätt. Jakes stövlar sydde jag av brun filt enligt denna idé. Jag hade ännu tänkt sy gula J i filt på sidorna men här tog orken slut... 

jake

Väst och hårband. Lätt att fixa själv och Hubbe är jättenöjd med sin dräkt. Blåa byxor har han redan i sin garderob, liksom en vit t-skjorta. 

jake1Stövlar i filt som är öppna undertill. Så man kan tex ha vanliga skor under om man går på utemaskerad!

Kommentarer

  • Erica 27/02/2016 9:09pm (8 år sen)

    På Prisma sålde dom Jake dräkter för -50%, blev och kosta typ 15-20€. Försent för dig nu, men ifall någon annan letar.

Skriv en kommentar