headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Raw-choklad

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.03.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag var så sötsugen idag. Men jag försöker att inte äta något vitt socker eller annat ohälsosamt. Och dessutom hade vi inte något gott hemma heller. Men så mindes jag att jag lagade raw choklad till julen. Och de är ju så gott som hälsosamt till och med! Raw choklad säljs ju nuförtiden lite varstans, på hälsokostaffärer och i matbutiken till helt hutlösa priser, 3-4€ för en lite bar. För typ samma kostnad, eller till och med mindre, kan du istället fixa en hel sats själv som motsvara säkert 10 bars. Det är hur enkelt och snabbt som helst. Hubbe gillar också raw choklad, även om den enligt mej har rätt "vuxen" smak. Lite som mörk choklad. 

Du behöver:

70 gram kokosolja (ca 1dl)

1½ dl raw kakaopulver

3 matskedar honung eller 1 msk agave

Toppings, t.ex. kokos, gojibär, nötter, frön, russin, apelsinskal eller torkade bär. 

Smält kokosoljan och häll i honung och kakao. Rör om. Sätt bakplåtspapper i en liten form och häll i smeten. Toppa med valfritt gott. Jag hällde på gojibär, torkade blåbär och kokos. Sätt in formen i frysen en stund, typ 30 minuter. Ta ut och skär chokladen i bitar. Förvara i kylskåpet. Bjud gäster eller ta några bitar till kaffet. Mmm... Med gott samvete!

raw chokoMmm. Massa god raw-choklad! 

raw choko1Jag satte bitarna i en liten skål som nu står i kylskåpet. Chokladen är mäktig så man orkar inte med fler än ett par bitar åt gången. 

raw choko2Perfekt till förmiddagskaffet. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar