headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Sy ett par barnleggings

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.11.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

För några veckor sedan sydde jag mitt första par leggings åt Lillasyster. Det var verkligen inte svårt och resultatet blev riktigt bra. Om man inte vill köpa dyra jerseytyg så kan man bra ta en gammal större t-skjorta och sy av den. Jag råkade ha rosa stretchigt tyg hemma som jag använde. Så här gör du om du också vill pröva. 

1diylegginsVik ett par leggings som är lämplig storlek dubbelt och rita av på ett bakplåtspapper. Klipp ut din modell. Jag gjorde mina några centmeter längre än de färdiga leggingsen så de skulle bli en storlek större.

1diyleggins1Vik ditt tyg dubbelt och lägg den mönstret med långsidan vid den vikta kanten. Rita av och klipp. Vik åt andra hållet och rita en motsvarande och klipp, så att du få två ben. 

1diyleggins2Sy först en söm längs båda benens inre kant. Nåla sedan fast de två benen i varandra i grenen och sy runt. 

1diyleggins3Vik upp bunten och ner nån cm i midjan och sy. Snyggast blir det med tvillingnål, men en sådan har jag inte ännu. Trä in ett gummiband i midjan enligt barnets magmodell och fäst med några stygn. Klart!

1diyleggins4Om det blir tyg över kan man göra ett enkelt hårband enligt modell ovan. Lämna en liten bit öppet i sömmen så du får vikt hårbandet in och ut. Sy fast efter det. 

1diyleggins5Det svåraste i hela processen var att fotografera den lilla modellen i sin nya outfit. Full fart minsann. 

1diyleggins7Mina leggings blev lite långa så jag vek upp dem några varv, men bara bra så så kan hon ha dem längre. Nu vill jag bara sy fler!

Kommentarer

 • Edgren 14/11/2016 9:55pm (5 år sen)

  Overlock is the thing och jag syr faktiskt leggins på annat sätt. Syr först båda buntarna, men sedan svänger jag om den andra bunten och trär in den i den andra, då blir det räta mot räta och grensömmen är då mycket lättare att sy :) Tack för idag, det var skoj!

  • Hanna Stigzelius 15/11/2016 10:59am (5 år sen)

   Jo en overlock skulle vara drömmen! Men det har jag inte plats till just nu :/ Min Mamma har en som jag till och med frågat om jag får låna med hon menade att den måste på service först -->Jag får den aldrig. Skall testa ditt sätt nästa gång, det verkar ju ännu bättre :) Och tack själva :) Nästa gång om några veckor hos er!

 • Sandra Neuman 17/11/2016 9:34am (5 år sen)

  Wow vad du kan! :D Jag som knappt får sytt raksömmen på gardiner är mäkta imponerad ;) Jag måste tipsa mommo att hemsydda leggings vore något för vår dam som har liten midja och långa ben (68 i midjan och 92 på längden typ ;) )

Skriv en kommentar