headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Virkade korgar

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.04.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

virkadekorgJag började och vips hade jag virkat tre!

Jag har en ny hang-up. Nämligen att virka korgar. Jag började förra veckan med en, som de som följder mej på instagram kunnat se (lillahannaistoravarlden heter jag där). Och sen dess har jag knappt gjort något annat. Tre korgar har det blivit, hittills. Det går så snabbt att virka. Och när man börjar kan man inte sluta. Eller nu blev jag faktiskt så illa tvungen att ta en paus, då mitt garn tog slut. Så antingen måste jag slakta några t-skjortor eller fara till garnbutiken och köpa mer. För jag vill inte sluta virka. Instruktioner hittar du bland annat här. Fast jag gjorde lite annorlunda och skippade luftmaskorna i början på varje varv på korgens kanter. Tyckte det blev snyggare så. Det är verkligen urenkelt. Jag har inte virkat mycket i mina dar. För att komma igång med de olika maskorna så tittade jag på videos på youtube som visade hur man gör. 

virkadekorgarDe två större korgarna är virkade i s.k. t-skjortsgarn. Den mindre i vanligt bomullsgarn, den skall jag ha till ett annat pysselprojekt har jag tänkt..... 

virkadkorggarnDen mindre korgen är för mina halvfärdiga garnprojekt. Jag behövde en liten och lätt korg att förvara dem i. Istället för i en plastpåse som jag gjort hittills...

virkadkorgleksaker Den större korgen är perfekt för leksaker. Men den skall flytta till min syster. Så jag måste virka en till som får stanna hos oss!

Kommentarer

 • Sandra 05/04/2016 4:44pm (5 år sen)

  Om du känner att du MÅSTE ge nåt åt mig så vore det där helt perfekt, den där stora e ju bara SÅ snygg!

  • Hanna Stigzelius 06/04/2016 3:29pm (5 år sen)

   Jag känner att du MÅSTE virka en själv. Jag lovar att du klarar det fast du aldrig virkat förr. Det är jätte jätte enkelt :)

 • Marie 05/04/2016 5:20pm (5 år sen)

  Bra tips och fina korgar! Jag satt just och funderade på leksaksförvaring.

  • Hanna Stigzelius 06/04/2016 3:28pm (5 år sen)

   Varsågod! Här ska iaf virkas fler :)

 • Sandra | Sandramarias.com 06/04/2016 8:05am (5 år sen)

  Jag har själv också en massa massa korgar hemma, t.o.m. så många att jag inte vet vad jag ska göra av dem.. Men de är ju verkligen såå enkla och roliga att virka! ;)

  Tack ska du ha för länkningen!

  • Hanna Stigzelius 06/04/2016 3:26pm (5 år sen)

   Det är ju en perfekt present! Fyll med lite godsaker och en flaska skumpa?! :)

Skriv en kommentar