headersevendayssvartvitrosa2

Efit

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.04.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Vi kör en bloggklassiker, ett foto i timmen. Här är vår fredag. Tänk att jag kom ihåg att fota varje timme. Inte illa!

IMG 5605

Kl. 6. Redan tjugo över 6, det vill säga alldeles för tidigt, vaknade den här fröken idag. Gäsp. Nästan en halv timme var hon nöjd i sin egen säng som tur, medan jag kunde halvslumra vidare... 

IMG 5608

Kl. 7 fick hon komma till vår säng. Men det blev direkt blöjbyte, just så man vill börja sin morgon alltså.... Sen lite mys i vår säng innan vi klädde på oss och gick ner. Hubbe sover fortfarande. 

IMG 5612

Kl. 8 äter jag själv frukost, efter att Lillasyster fått gröt. Nu har också Hubbe vaknat och äter yoghurt han med. Jag brukar alltid dra ut på frukosten och äta läääänge. Och dricka minst en eller två stora koppar te. Idag blir det två koppar jorgubbste. Jag hinner läsa lite på min bok också. Läser just nu Liza Marklunds senaste. 

IMG 2

Kl. 9 är Lillasyster trött och jag sätter ut henne på balkongen för att sova dagssömn nummer ett. Hon har blivit så härligt lätt att lägga nu. Bara att packa in henne och sätta myggnätet på och hon somnar utan gung eller nånting. 

IMG 5616

Kl. 10 leker vi med Hubbe. Eller han leker och jag försöker läsa och leka garage istället. Det är de fyra loppisfyndade fordonen som är dagens hit. De hittade vi igår för 1,50€. Så värt det, fastän det bara var några plastiga små bilar. 

IMG 5621

Kl. 11 hinner vi ännu måla lite innan Lillasyster vaknar. Hubbe målar en regnbåge säger han. Jag målar en krabba på en strand med en massa snäckor. Det blev inte så fint att det skulle ha varit värt att föreviga på foto. Att måla är i alla fall mycket roligare än att leka med bilar i mitt tycke.

IMG 5622

Kl. 12 äter vi lunch. Barnen äter makaroni, grönsaker och grynost. Jag äter gårdagens ugnsrotsaker och stekt chevré. Så gott. Det bästa jag vet att ha lunchen färdig från middagen dagen innan. 

IMG 5661

Kl. 13. Hubbe går på dagssömn och jag fortsätter rensandet och säljandet av kläder och prylar som jag påbörjat igår kväll. Om en vecka skall jag ha loppisbord och det finns ännu massor att gå igenom och sortera. Som tur får jag hjälp av Lillasyster som ni ser.... Ända tills hon blir trött och jag sätter ut henne på balkongen igen. 

IMG 5623

Kl. 14. Fortsätter sorterandet. Fotograferar också en del grejer och plagg som jag tänker sälja testa sälja på fb-loppis före nästa vecka. Jag sätter också på diskmaskingen och tvättmaskinen. Så skönt att båda barnen sover. 

IMG 5672

Kl. 15 hinner jag ännu dricka dagens heliga kaffekopp och läsa lite bloggar innan gullplupparna vaknar. Jag fixar också lite med fb-loppisförsäljningen på datorn. Dagens lugnaste stund. Typ den enda stunden jag sitter ner längre än 10 minuter faktiskt...

IMG 5682

Kl. 16 går vi ut efter att ha ätit lite bär och kokosflarn till mellanmål. Det är nästan sol men lite blåsigt ute. Lillasyster trivs lite bättre i sandlådan idag än hon gjorde tidigare i veckan. Men hon försöker äta en sten! Som tur märker jag det just innan hon stänger munnen. Hjälp! Två av grannbarnen kommer också och leker med oss. Jag försöker att inte tråkas ihjäl men det är svårt. Tänker att jag åtminstone samlar massa mammapoäng genom att lufta barnen lite. 

IMG 5687

Kl. 17 går vi in och lagar middag. Det blir supergourmet fredagslyx i form av färdiga spenatplättar för barnen. Eller Lillasyster äter en halv burk med Sempers Curryhöna först, sen får hon också smaka på 1½ spenatplätt. Hon säger nam nam mellan varje tugga. Jag äter inte ännu utan väntar istället på att Maken kommer hem från jobbet för jag tänker att han skall grilla något gott till oss istället. Men det börjar regna just före han kommer hem så han har ingen lust att grilla, typsikt. Vi steker bratvurst och jag gör en tomatsallad istället. Verkligen inte mycket till fredagsgourmet hos oss idag....

IMG 3

Kl. 18. Dammsugaren har stått framme i två dagar i hopp om att nån skall orka dammsuga. Och det behövs verkligen, ingen har dammsugit sen påsken... Så nu tar jag ett varv med den lilla röda electroluxen. Det får bli fredagsmotionen det. Så skönt att ha det gjort. Fast jag avskyr att dammsuga. Så jag blir lite sur. 

IMG 5691

Kl. 19 tittar vi på Jake och sjörövarna hela familjen i soffan och pojkarna äter chips. Lillasyster försöker också smaka och lyckas nästan sno några smulor av Hubbe. Fredagsmyyys. Lillasyster äter sen kvällsgröt och så går vi upp och sätter på pjamisarna, borstar tänder och läser kvällssaga. 

IMG 5694

Kl. 20 Det tystnar så småningom från övre våningen, efter att jag sprungit och pajat Hubbe kanske fem gånger. Pust! Inte ser jag klok ut men det är nu så som det är.... Nu blogga och dricka godnatt te. Skönt med lördag imorgon.

 

 

Kommentarer

 • Sofia 09/04/2016 2:44pm (7 år sen)

  Roligt att läsa rena vardagsinlägg! Lyxigt då båda barnen sover samtidigt! Jag önskar att våra skulle göra det lite oftare... Men storebror har slutat sova dagssömn hemma ? Men ni verkar ha sköna hemmadagar!

  • Hanna Stigzelius 09/04/2016 3:34pm (7 år sen)

   Roligt att det uppskattas med vardag. Det känns liksom så vanligt och vardagligt att jag ibland glömmer att man kan blogga om sånt också :) Hubbe sover inte dagssömn alla dagar heller. Men kanske 50% av dagarna han är hemma?! Det varierar lite från vecka till vecka. Och beror på hur han sovit på natten och vad vi gjort på förmiddagen. Han verkar nog behöva det ännu. Men sen är nackdelen att de dagar han sover länge så somnar han seeent till natten :/ Och jag vill ju inte väcka honom när det är så sjukt skönt om de båda råkar sova samtidigt...

 • M 10/04/2016 9:50pm (7 år sen)

  Verkligen roligt att läsa om någon annans vardag ibland, oftast kretsar det bara kring ens egen.. kommer ihåg när storebror ännu sov dagssömn, de några få timmarna av egen tid=) nu får storebror och jag istället ha lite mys tillsammans medan lillasyster sover=)

Skriv en kommentar