headersevendayssvartvitrosa2

En dag på barnkliniken

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.08.2017 | 0 Kommentarer

Fredagen för oss var en annorlunda dag. Hubbe gick igenom en liten rutingrej på dagskirurgiska avdelningen på Barnkliniken. Och även om det bara var ett mindre ingrepp, och vi fick komma hem till kvällen, så var det minsann jobbigt. Knip i mammahjärtat. Jag spände mej hela dagen. Peppade och tröstade. Oroade mej och lyssnade på läkare som pratade med ord man knappt förstår. Men ändå, även om det var en dag jag sannerligen inte vill göra om, så är jag innerligt tacksam idag.

För att jag inte behövde sitta på Barnkliniken i veckor, utan bara för en dag. Mamman bredvid mej berättade att hon är här minst tre-fyra gånger i året. Och hennes dotter är redan 11 så det hade blivit ett par vändor. Familjen hade måstat flytta ner från Uleåborg för att vara närmare hjälpen då det bara fanns att få i Helsingfors. Och så är jag förstås tacksam över att vi ens bor i ett land som Finland, där sjukvården är så superb som den är. Att vi får topp-service också på kommunala sidan utan att ruinera oss. 

På sjuhus blir det så konkret på nåt sätt, hur skört allt är. Att man lever i en bubbla där man inte ens ser hur otroligt bra man har det. Friska barn och friska vänner och familj. Det är sådant man tar för givet. Men efter en dag på barnkliniken känner jag att mina ögon öppnats lite igen. Att läsa om alla hemskheter i världen har lite samma effekt. Jag blir bara tacksam, känner sådan kärlek till allt jag har och alla fina människor runt omkring mej. Jag är inte rädd, för jag känner att kärleken är större. Och Hubbe, han var lite trött igår, men redan idag leker han nästan som vanligt. Så skönt. Om några veckor är jag väl inne i bubblan igen. Det är väl liksom så vi människor fungerar. 

IMG 0333Tidtabellen för dagen var rejält försenad och vi måste vänta i flera timmar innan det blev vår tur. Tur att jag hade förberett oss med hörlurar och dubbla iphones. Min duktiga lilla patient!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar