headersevendayssvartvitrosa2

En soft weekend

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.06.2019 | 0 Kommentarer

Sen i fredags har jag inte varit någon annanstans än hemma. Eller förutom en lenkki i morse då. Annars har jag bara rört mej mellan våra två våningar och på terassen. Mycket av veckoslutet har spenderats ute. Jag har fixat en del i trädgården, flyttat en buske, skördat första grönsakerna i pallkragarna, klippt en annan buske och också bara chillat och njutit av sommaren. Jag tror minsann att jag fått bortkruxat allt jag planerade hinna med detta veckoslut?! Så skön känsla. Jag har till och med börjat packa inför midsommaren redan. För jag vet att veckan kommer bli hektisk. 

Imorgon skall vi till förskolan på infokväll. FÖRSKOLAN! Jag kommer ha ett förskolebarn i höst. Alltså jag fattar inte. Hur har han blivit så stor?! Bara åtta dagar kvar som dagisbarn. Barnen räknar annars också ner dagarna till sitt sommarlov. Imorgon har dagis stängt för evalueringsdag, men som tur ställer Morfar och Mosse upp och ordnar dagissubstitut. Så imorgon måste jag komma ihåg att köra till syrran istället för till dagis.... Och så tar vi och kör några mobilbilder från veckoslutet för att toppa inlägget. Varsågoda:

batch IMG 8654Nu när Lillasyster är fyra år tyckte jag hon kan få lite riktigt nagellack. Det var en väldigt högtidlig stund när vi lackade både tår- och fingernaglar och nu är hon stolt som en tupp.batch IMG 8662Första skörden! Spenat och rädisor. Nu sådde jag redan inför skörd nummer två. SÅ kul. Spenaten förvälldes, hackades och blev till spenatplättslunch idag. Kan det bli mer närodlat? (nu behöver vi bara hönor, en ko och ett vetefält så blir vi helt självförsörjande).batch IMG 8663Salladen börjar också vara redo. Och ärterna växer fint de med. Bara morötterna som är lite svaga och tröga...batch IMG 8669Söndagmorgon klockan 8, då alla andra ännu sov begav jag mej ut på en femma. Så skönt, även om det gick långsamt (skyller på värmen och tom mage!). På onsdag går mitt gymkort ut, och tänkte inte förnya det förrän i augusti, så nu skall det bli springturer oftare har jag tänkt. batch IMG 8676Ännu en sommarbukett från gården. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar