headersevendayssvartvitrosa2

En titt på lilla stugan på holmen

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.08.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

På holmen finns det två hus, varav det ena är en supersöt liten gäststuga. Stugan består av bara ett enda rum. Men den har ändå kök, dubbelsäng, soffgrupp, matbord och nytt för i år, en fin terass. Makens bror och sambo har fixat det så fint i stugan de senaste åren. Med små medel kan man göra så mycket. Över huvudtaget tycker jag det är bara två saker som är viktigt då det kommer till inrdening i skärgården; funktion och enkelhet. Det enkla är tillräckligt om somrarna. Och bor man enkelt som måste det man har fungera. Jag tycker stugan blivit så mysig. Och visst känns det extra roligt att bjuda gäster till holmen när de får bo så här fint!

lillastuganSå här ser stugan ut urifrån. En liten svartmålad stocksstuga med vita fönsterkarmar och gammaldagsblå spröjs och dörr. Det finns inte el här, men nog en solpanel. Den nya terassen ser man till vänster. 

lillastugan1Stockväggarna här är vitmålade. Det var det första som gjordes, och det luftade upp och ljusade stugan enormt. Sängen och lådorna under den är hemsnickrade. Soffbordet och hyllorna likaså. 

lillastugan2En byrå för kläder, ljus och annat viktigt. Och så matbordet med de finaste korgstolarna. Bordet och stolarna är också nytt för i sommar. Bordets delar har gjorts av en snickare och sen har Makens bror byggt ihop och behandlat det. 

lillastugan3

Eftersom det inte finns el så behövs ljus och petroleumlampor då det blir mörkare. Köket är litet och öppet, med gardiner som skyddar mot insyn. Tyget till gardinerna köpte Makens brors sambo på H&M Home för några somrar sedan. 

lillis7Hyllan som lite delar av köket från sovdelen har Makens bror snickrat. Dörren ut är vänster om kylskåpet allra längst bort på bilden.

lillis2De härliga tavlorna och målade brickorna som hänger på väggarna kronar hela stugan. De har Makens farfar målat! Det är han som tidigare huserat på holmen innan vi kom hit. Så fina och personliga. 

Kommentarer

  • Tove 22/08/2016 8:11am (7 år sen)

    Hej! Du känner inte mig (eller kanske vi sku hitta gemensamma bekanta, fisv huvdustadsregionbor som vi är ;) - men jag läser din fina blogg av och till. Och nu såg jag de fina "ohjaajantuolit" (de blåvitrandiga) ni har i gäststuga - och MÅSTE fråga - varifrån är de? Svärföräldrarna har gamla sådana och kommer inte ihåg varifrån de köpt dem, men jag skulle så villa ha sådana till vår bakgård... Och dedär ser så nya och fina ut, så kanske du vet varifrån de är? :) Eller har ni bara fixat upp gamla... Ha en fin dag! Tove

    • Hanna Stigzelius 22/08/2016 12:45pm (7 år sen)

      Tyvärr vet jag inte varifrån de är :/ De fanns på holmen när vi kom dit. Och jag gissar att de nog är en 10-15år gamla, minst! Kan kolla nästa gång vi är där om det står något namn eller märke på dem. Och tack för de fina orden om bloggen.

Skriv en kommentar