headersevendayssvartvitrosa2

En vandrande bloggkliché

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.01.2017 | 6 Kommentarer

Kategorier:

Alltså jag  vet inte, men ibland får jag bara känslan av att jag är en vandrande kliché. Alla vill väl tro att de är unika, kreativa och egensinniga. Men jag känner har inte precis haft den känslan på sistone. Allt jag tänker och kommer på är liksom redan gjort. Av någon som ser ut som, gör och tänker precis som jag. Det blir liksom bara tårta på tårta det här mammabloggandet. Alla pysslar vi samma grejer, får samma saker till barnen i julklapp och drömmer om samma lightboxes och harlequintapeter till barnrummet. Alla vill börja yoga och göra om i sovrummet. Med samma nyans och gråa linnelakan. 

Nu i januari svämmar bloggosfären över av alla löften hit och dit, hälsomat och krispiga tulpaner. Själv är jag värst av alla. Men det är ju bara så att jag ääälskar nyårslöften, listor, nystart och tulpaner. Helt på riktigt. I ett skede kom jag på idéen att börja importera fina holländska designprodukter för barn och barnrum och starta en liten webshop. När jag funderade på namn så googlade jag min bästa idé. Och hittade en finsk webshop med just de produkter jag hade tänkt importera! Bara någon månad innan fanns de inte alls att få i vårt land och då hade någon kommit på exakt samma som jag. Ända ner till namnet... Så att så unik var den idén. Tur jag inte hann börja. 

Blir man så påverkad av omgivningen att man bara börjar tänka som alla runt omkring en eller vad är det som det hela beror på?! Jag vill ju liksom tro att jag ändå är en någolunda smart, kreativ person som kan ha egna idéer. Men troligen matar sociala medier i mej en massa som sen gör att jag bara vill ha det alla andra har och också vill ha. Och eftersom jag inte har tid att gå omkring och reflektera och tänka så mycket (en är ju ändå småstressad tvåbarnsmor) så blir jag bara en vandrande kliché. En ljusröd mammablogg som gör det alla andra mammabloggar också gör och tycker om det mitt instaflöde berättar åt mej att är fint.

Som tur är det bara ibland jag känner så här. Allt som oftast hinner jag inte ens märka att jag är en vandrande bloggkliché. Och märker jag det så får det väl bara vara okej det med.  Mammabloggare är väl också värdiga människor. Att många andra tycker om samma saker som jag måste väl betyda att det är bra?! Nån måste väl vara den där klichén också, var skulle den annars komma ifrån....

bloggkliche1En suddig överexponerad selfie i mitt vit-beiga klichéhem.

Kommentarer

 • Marie 06/01/2017 11:43am (4 år sen)

  Eftersom trenden är att alla ska vara så otroligt unika och naturliga idag, så går man ju egentligen emot det genom att vara en vandrande kliché, och på så vis egentligen vara den trendigaste. Om du förstår :) Men jo, jag känner precis likadant. Och en himla otur med webbshoppen! Att bygga ett hus med de här tankarna är också svårt. Vad tycker jag egentligen på riktigt är fint, och vad har jag matats med på insta att ska vara fint? :D

  • Hanna Stigzelius 06/01/2017 12:50pm (4 år sen)

   Haha! Jag tänk så trendig jag då är, som är unik genom att vilja vara som alla andra :) Kan tänkta mej att det är ursvårt att ta alla val med huset. Det finns ju en miljon olika alternativ och alla är typ fina!

 • Ellen 06/01/2017 5:25pm (4 år sen)

  Vilken fin bild, du är vacker!

 • Maria 06/01/2017 6:17pm (4 år sen)

  Ja att vara originell är inte det viktigaste och gör dig inte till en bättre människa. Du är fin för att du är ärlig, vänlig och positiv! ❤️

 • Mirja 06/01/2017 9:21pm (4 år sen)

  Bekanta tankar :) Fast själv tycker jag att sociala medier som tex. Insta har hjälpt mig hitta det jag tycker är fint exempelvis i inredningsväg. :) Jag tycker inte om allt som matas i mig från alla håll ? Och jag tror nog det lyser igenom om man ärligt tycker om något (krispiga tulpaner och listor ?) eller bara försöker göra som många andra :) Vacker bild i vackert hem!

  • Hanna Stigzelius 08/01/2017 7:44pm (4 år sen)

   Tack! Jag tycker nog också om sociala medier, fastän de matar mej med en massa information som gör mej oorginell :)

 • Jasmiina 07/01/2017 9:49am (4 år sen)

  Har funderat på helt samma. Det känns som att det finns vissa element man bör ha för att bli populär bloggare. Även på lifestyle/modesidan är samtliga populära bloggar av typ exakt samma layout och innehållet består av bilder på dem själva i outfits (som de säkert inte går med i vardagen), smoothien, raw-food, bilder på portioner och blommor. Jag förstår inte vem som orkar läsa sånt... Eller är det bara så att många bara söker homogen inspiration av totalt ytligt/artificiellt? Att man vill inspireras av ngt som inte är verkligt.

  • Hanna Stigzelius 08/01/2017 7:46pm (4 år sen)

   Jag faller nog lättare för bloggar som är lite mer originella, eller åtminstone personliga! Det blir ju jäkligt svårt att försöka leva upp till en inspirationsbild som inte alls är nära till verkligheten...

 • Kajsa 07/01/2017 2:03pm (4 år sen)

  Vet du jag tror vi är många som tänker så här. Trender har väl alltid kommit och gått, det är inget fel med det, men det blir lite extra tydligt nu när alla finns online och visar upp vad de gillar och gör. Det går inte att undvika. Eller så kan man ta en paus ett tag och grunna på vad/vem man själv egentligen är. :)

  Ibland vill man bara ha lättsamt tidsfördriv/inspiration och ibland väljer man att läsa djupare inlägg. Bägge fyller sin funktion!

  • Hanna Stigzelius 08/01/2017 7:48pm (4 år sen)

   Det är ju det, allt finns överallt nuförtiden. I sånt mångfald att man inte hinner reflektera! Fast paus är inte så lätt minsann :) Och inte vet jag om jag vill ha det heller. Och jag följer/läser some dagligen i olika mängder och absolut för olika behov!

Skriv en kommentar