headersevendayssvartvitrosa2

En vecka senare, ett år äldre

Skrivet av Hanna Stigzelius 09.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Så var vi hemma i Finland igen efter 6 ljuvliga dagar på den Italienska landsbygden. Sommarvärme, vin till lunch, en massa farbröder för barnen att leka med, lite shopping och en massa god mat. Italienarna de kan det här med semesterkvalitet. Effektivitet och snabbhet däremot är kanske inte deras starkaste sidor. Men ingen är väl bra på allt!

Igår var det dessutom min födelsedag. Fast det hanns inte firas så mycket eftersom det också var hemresdagen och vi skulle packa och köra flera timmar tillbaks till Rom. Men jag fick både mimosas till fruokst, lunchprosecco och champagne på flyget så jag är riktigt nöjd ändå. Idag är det bara reda upp hemma dag. Är för tillfället inne på den fjärde tvätten kläder. Vår städerska som haft armen bruten, och därmed inte kunnat komma till oss på över en månad, är nu äntligen friskförklarad så jag måste reda lite i röran så hon kommer åt att städa på tisdag.

Äntligen känner jag mej redo för höst förresten! Nu vill jag städa undan flipflopsen och shortsen och stuva dem långt upp i garderoben. För att istället ta i bruk höstkängorna och nån härlig yllesjal. Tända ljus om kvällarna och koka gryta på veckoslutet. Tack sommaren du var härlig och så lång i år. Men nu vill jag har krispluft och färggranna löv!

bloggumbrien

bloggumbrien1Borgen i vår närmsta större by, Castiglione del Lago.

bloggumbrien2Fröken invid Lago Trasimeno vid vår lunchplats på Isola Maggiore. Veckans bästa väder!

bloggumbrien3

Gelatopaus med gänget. Inte någon liten familj... Tutta la familglia 

bloggumbrien4Vår härliga villa Gioianna. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar