headersevendayssvartvitrosa2

Ensam i stan

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.07.2019 | 0 Kommentarer

Så var första delen av min semester slut och jag är tillbaks i stan för en vecka jobb. Som tur dock bara en vecka och så blir det dags för semester nr 2. Men visst kändes det lite surt att lämna skärgården igår kväll. Jag har ändå lyxen att vara ensam i stan! Inte ofta det händer. Jag har ren bokat in kvällsprogram för två kvällar. Men idag skall jag bara njuta lugnet här hemma. Plocka och städa lite så där i lugn och ro bara för att jag vill. Och sen ta och titta på nåt på netflix. 

Semester ett då?! Hur var den? Jo, tack riktigt bra. Första veckan inledde vi ju starkt med att åka på sista-minuten resa till Grekland. Mycket lyckad resa och Zakynthos var så vackert. Hubbe lärde sej simma och maten trots all inclusive buffé var över förväntan. En kväll hittade vi också den perfekta strandrestaurangen med grillad seafood, superförmånligt vin, skattletarstrand för barnen alldeles bredvid och en äkta grekisk man som spelade dragspel och sjöng samtidigt som solen gick ner över havet. Helt klart resans bästa kväll! Vi hyrde också bil och körde runt en del, till de två vattenparkerna på ön, och till flera stränder samt till otroligt vackra Shipwreck Bay Viewpoint. 

När vi kom hem från Grekland var vi bara hemma mindre än ett dygn, just så vi hann tvätta upp alla kläder och gå till butiken innan det bar av ut till holmen i Skärgården. Och vi verkar ha tagit med oss Greklands väder hem, för sedan dess har vi haft toppensommar också - här i Finland. Vi har åkt båt, ätit glass, medlat syskon- och kusinbråk, varit på stranden och druckit rosé till lunchen. Just så där som den ideala skärgårdssemestern skall vara. På fredag åker jag ut igen. Och i alla fall hittills ser det ut som att toppenvädret borde fortsätta...

batch IMG 8995Det verkar ha blivit en tradition att vi åker på semester till medelhavet första veckan på semstern. Andra året i rad i Grekland!batch IMG 9111Vi bodde här och åkte med Apollo. Hotellet var nytt och fräscht, men låg lite på sidan om, utan bilen skulle vi nog ha känt oss lite isolerade. Här sitter vi en kväll vid det allmänna poolområdet, dricker drinks och väntar på att den grekiska aftonen med dans och musik skall börja.

ä

batch IMG 9154Två av dagarna blåste det hårt. Här hade vi kört till en rätt så närbelägen strand för lite sandstrand istället för stenbotten invid vårt hotell. batch IMG 9189Drick- och snackstop på en restaurang som gjorde reklam att ha "best view of Zakynthos".batch IMG 9210Nöjd typ. Nu då barnen börjar bli lite större kunde vi på riktigt ligga lite i stolstolar också denna semster. Härligt! jag hann till och med läsa en hel bok under veckan. IMG 9038 tileEn annan dag, en annan strand. Den här var superfräsch och välskött. Men kostade därefter... 10€ för en sunbed!batch IMG 9303Den magiska restaurangens spännande strand, full me snäckor och skattstenar.d 

IMG 9242 tile

Shipwreck -bay viewpoint! Sååå vackert. Men Maken blev lite höjdrädd och ville inte stanna länge. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar