headersevendayssvartvitrosa2

Ett foto i timmen (nästan...)

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Imorse hade jag en idé om att förverkliga ett "ett foto i timmen"-inlägg från min dag. Det gick väl så där kan jag tala om. Jag kom inte ens ihåg att fota varannan foto i timmen. Men men. Vi kör väl, krhm, kvalitet framom kvantitet här eller nåt... Här får ni, i vilket fall som helst, en inblick i min måndag:

1efitVäckarklockan ringde 6:15. Typ fyra minuter efter det steg jag upp, duschade pikapika, klädde mej och gjorde mej i ordning. Klockan 7 väckte jag barnen. Klädde dem och cirka 7:20 tog jag denna bild på min frukost. Två fullkornstoast med ett skivat ägg och lite herbamare. Och min obligatoriska megamugg med te, julte idag. 

1efit2Kl. 8:50 var jag äntligen i Gräsviken. Att lämna barn på dagis och köra vägen till jobbet (som utan trafik tar typ 13 minuter) tog idag en timme! Det var halt och massa trafik. Men jag lyssnade på ljudbok i bilen så det gick ingen nöd på mej. Och hellre sitter jag i egen bil en står och trängs i västmetron....

1efit3Cirka klockan 14:15 på mitt skrivbord på jobbet. Jag måste köpa mej en megamugg hit också. De som finns här rymmer bara typ två klunkar te så det går ju inte för sej. Kaffe har jag inte druckit nu på tre veckor, med undantag för en kopp nu på veckoslutet och en förra torsdagen då jag var supertrött. Men inte blev jag piggare av kaffet ändå... Post-its går det åt fler per dag. Skriver kom-ihågs, anteckningar från telefonsamtal och allt möjligt viktigt på dem. Och jag har ännu papperskalender! Fast det är inte helt optimalt eftersom det mesta bokas in elektroniskt. Men jag hatar att inte ha bra överblick i den elektroniska, så jag kör nu lite dubbelkalender ändå. 

1efit4Lite före kl: 17 kom vi hem, barnen och jag. Det råkade sej så idag att jag både förde och hämtade på dagis, även om vi strävar efter till att den ena för och den andra hämtar. Det var extra härligt att komma hem idag eftersom städerskan varit här. Och så är mina tulpaner så fina! Jag bänkade barnen framför Pikku Kakkonen och började själv laga mat. 

1efit5Klockan 17:20 åt jag denna måndagsgourmet. Åtta Pikku-Pullan nuggetar, en avokado, en halv mozarellaboll och en liten tomat. Barnen fick också makaroni på sina tallrikar men jag skippade den. Och allting blir ju godare med citronpepper och olivolja! En typisk man-tager-vad-man-haver-småbarnsmamma-måndag-middag.

1efit6När köket var uppstädat bänkade jag mej i soffan med min stickning. Så skönt! Barnen gick dessutom upp på sitt rum och lekte snällt med duplona i säkert tjugo minuter. Stickningen skall bli ett par yllesockor till Lillasyster. Hubbes sockor blev redan klara. Barnen har själva fått välja färg på garnet till sina sockor. Och färg på randen. Jag försökte få Lillasyster att välja ljusrosa, men hon skulle prompt ha denna pinka nyans. Nå, helt fina blir de väl. Jag räknar med att få klart den här ena ikväll. Bara busungarna somnar skall jag titta på gårdagens Bron-avsnitt och återgå till soffan! 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar