headersevendayssvartvitrosa2

Femårsdagbok

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.02.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

För drygt ett år sedan läste jag på Lindas blogg, om den geniala uppfinningen med dagböcker för flera år framåt. Eftersom jag själv skrivit dagbok till och från i nästan femton år så kände jag att jag bara måste ha en. Efter lite googlande råkade jag hitta en på Akademen. På varje sida ryms typ 7 rader text om dagen, krux för vädret, år och dag. Och idag är det exakt ett år sedan jag började skriva i min femårsdagbok. Så roligt att jag nu varje kväll kan se exakt vad vi gjorde förra året denna dag. Jag skriver nämligen varje kväll innan jag släcker för natten. Det har blivit en rutin och jag tycker det är så kiva att kort skriva av mej lite. Det känns som man minns saker bättre också efteråt då man skrivit in det i dagboken. Jag reflekterar lite över dagen, skriver ner framsteg (eller snedsteg) som barnen eller man själv gjort. Vem vi har träffat eller hur vi mått. Ikväll skall det bli extra roligt att skriva dagbok då jag får börja på år 2. 

femarsdagbok

De hade flera varianter på Stocka, men jag valde en med tillräckligt många rader per dag, men samtidigt överskådlig layout för att jämföra dagar. Tio-års kalendern hade till exempel för lite plats per dag i mitt tycke! 

femarsdagbok1

Tyvärr kändes det lite för utblottande att visa er innehållet... Men jag kan ju berätta att för ett år sedan så var jag ganska gravid och hade foglossning på kvällen, hade lomadag och lunchade på stan med en kompis. Det var tydligen halvsoligt och +3 grader. 

femarsdagbok2Att skriva bara några dagar per dag är inte svårt och blir snabbt en rutin. Jag har dagboken i min låda bredvid sängen och skriver just innan jag släcker för natten.

Kommentarer

  • Sandra Neuman 27/02/2016 5:48pm (7 år sen)

    Ja visst är det intressant när man får börja på andra året ^^ Jag höll på i tre år tror jag, men så föddes Leon och då orkade jag inte längre ;)

Skriv en kommentar