headersevendayssvartvitrosa2

Fler tips för en lyckad vappenfest

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Mitt recepet på vappenmunkar fick ni redan igår. Men eftersom vi faktiskt ordnat vappenfest  de senaste 6 åren så tänkte jag dela med mej av ytterligare några vappenpartytips. För nu är det ju sannerligen inte många dagar kvar till dagen D. Vappen är en högtid jag verkligen gillar. Kanske för att det är så kravlöst och härligt när allt blir vårigt och ljust igen. Redan som barn gillade jag vappen. Och då var det faktiskt väldigt ofta så att det var mina föräldar som ordnade fest. Och på första maj åkte vi alltid in till Kajsaniemi varefter vi var bjudna på sillis till Mammas och Pappas bekanta. Fina barndomsminnen minsann... Men vappentips var det ju jag skulle blogga om.

vappenfest1

Ballonger hör vappen till. Helst vill jag ha en egen vappenballong. Men nu sen barnen kom så har jag inte köpt en egen på flera år... Men kanske i år?! 

Som så många tidigare år skall vi alltså ha vappenfest hos oss på bakgården. Ända sedan vi flyttade hit till radhuset har vi haft vappenfest. Vi har ofta kört enkelt koncept så att alla hämtar med sej bubbel och något att slänga på grillen. Så har vi sen bjudit på sallad till grillet, snacks och något sött. Så det här är absolut tips nummer ett. Be gästerna hämta med sej mat till grillen, kött, grönsaker eller likanande. Och fixa själv sallader. I nästa inlägg kommer ni hittar recept på två supergoda vappen sallader som passar utmärkt till grillat. Till efterrätt fixar ni antingen munkar själv eller köper färdiga. 

vappenfest2Stå själv för salladen emedan gästerna fixar det som skall grillas. Så behöver du inte jobba ihjäl dej för festen, eller ruinera dej. 

När det kommer till vappenfestattiraljer och pynt så är det ganska enkelt att få till rätt stämning. Jag säger bara papperssugrör och serpentiner. Med det kommer man långt! Jag har redan en liten samling serpentiner, för jag brukar passa på att köpa då jag ser några speciella och fina. Jag har haft silverserpentiner, princess-serpetiner, hjärt-serpentiner och de klassiska färgrgranna. Jag brukar också glatt pynta gästerna så de passar in i vappenstämningen. Papperssugrör i härliga färger piggar också upp och funkar samtidigt som håll ordnin på vems glas är vems dilemmat! Barnen gillar förstås också sugrören. Och att dricka mjöd eller skumppa ur färggranns sugrör känns extra festligt. 

vappenfestFörutom serpentiner så samlar jag också lite grann på papperssugrör... heh. De här kommer bland annat från Teippitarha, Tiger och Confetti.

Det tredje tipset är att se till att det finns underhållning för barnen. Ja förutsatt att det finns barn med på festen då förstås. Det här minns jag speciellt från min egen barndom, att Mamma alltid försökte hitta något speciellt till vappen. Vi hade långa ballonger man kunde knyta djur av. Och ballonger som man skulle släppa så flög det med ljud minns jag från ett år. Själv har jag satsat på såpbubblor och vappentutor de senaste åren. En egen såpbubbelflaska per barn är bra (och de kostar typ 0,50 cent st) plus en stor flaska påfyllning om du inte blandar eget. Få se vad vi hittar på i år?! Sånt där snöre så man kan blåsa megasåpbubblor skulle kunna vara coolt?! Det säljs ju vappenkrääsa i så gott som varje butik så nåt underhållande hittar man säkert, men man måste väl akta sej lite för att köpa det värsta billiga plastskräpet som går sönder fem sekunder in i festen, för av det blir knappast barnen särskilt nöjda...

vappenfest5För två år sedan var sonen och gudsonen så här Vappenfina med tutor och såpbubblor. Hoppas vi kommer kunna vara ute i år igen. Ifjol kom det snö så vi måste trängas inomhus hela kvällen...

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar