headersevendayssvartvitrosa2

Fråga bloggen: Resa till Spanien

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.04.2016 | 5 Kommentarer

Kategorier:

Okej hörni, jag behöver lite tips och hjälp! Maken har en jobbresa till Madrid i början på Juni. Och vi planerar och funderar nu på att åka med ner och ta en vecka familjesemester efter det. När han nu en gång är där så kan vi liksom passa på. Barnen och jag flyger alltså ner till Madrid och sen tänker vi oss att vi ser den staden i 1-2 dagar. Eller? Finns det någon som varit i Madrid i juni? Är det för hett för småbarn? Finns det något roligt att göra för barn över huvudtaget? 

Efter det (eller genast?) tänkte vi ta tåget till kusten. Men vart? Först funderade vi på Valencia. Men är det en för stor stökig stad? Är stränderna där alls trevliga? Kanske vi hellre vill ha lite lugnare och vackrare stränder istället. Barcelona har vi båda sett, så kanske något annat. Hur är Costa del sol? Vart skall man då? Var är det minst finska pensionärer och minst fulla unga engelsmän? Helst så barnvänligt som möjligt. Och vi tänkte klara oss utan att ha bil. Men tåg relativt nära måste det gå. Gärna lägenhet, minst två rum och fin balkong. Eller hotell med kök, kan också funka. 

Så, tipsa oss! Vart vill vi fara? Var finns de spanska pärlorna? Vad kan man göra med en 1-åring och en 3-åring?

miami2Jag tänker mej ganska mycket strand. Det gillar nog våra barn eftersom redan sandlådan är en hit! Och eftersom det norde vara varmt  i Spanien då, så är också Mamma nöjd. 

Kommentarer

 • Julia 27/04/2016 3:15pm (5 år sen)

  Låter ljuvligt, vår anmoder Dolores kom ju från Valencia om jag minns rätt så jag hejar på att ni ska ta barnen och söka sina rötter :) jag tror inte att det är för varmt ännu i juni. Mina morföräldrar hade en lägenhet utanför Alicante men jag kan nog int mer säga om den var barnvänlig! Men det var Costa blanca väl. Fuengirola har mycket finländare men de är väl mer pensionärer? Åtminstone tycker jag att det var ok när jag nu var där för tio år sen. Marbella är fint. Inser att det är för länge sen jag har varit där, du får säkert bättre konkreta tips, men åk åk säger jag!

  • Hanna Stigzelius 28/04/2016 11:33am (5 år sen)

   Ja barnen och Maken kan söka reda på sitt spanska arv och kanske hitta lite ludikusiner i Valencia! Perfekt :)

 • Denice 27/04/2016 4:36pm (5 år sen)

  Vi flög till Malaga för ett par år sedan och åkte därifrån till Nerja där vi stannade i tre veckor. Det var varmt och skönt och inte så mycket turister ännu i juni. Bodde på ett område som heter capistrano village, rekommenderar varmt! Det var billigt och bra i juni. Tåg åker dit dock inte, men taxin som vi förhandsbeställde var inte så dyr. Eller jag betalade gärna den pengen för att ta oss från dörr till dörr med så små barn. Resan tog ca. 45 minuter från flygfältet.
  Här har jag skrivit mera om Nerja: https://pompolina.wordpress.com/2014/07/13/nerja/ och här om capistrano village som vi bodde i: https://pompolina.wordpress.com/2014/07/07/capistrano-village/

 • Denice 27/04/2016 4:56pm (5 år sen)

  Tredje försöket att kommentera nu ? Vi åkte till Malaga och därifrån till Nerja. Det var lyckat, lagom varmt, inte så mycket turister ännu i juni och billigare också därför att hitta boende. Kan inte länka i kommentaren men om du letar på min blogg efter Nerja och Capistrano village så finns det en hel del info där. Kul med semesterplaner!

 • Marie 27/04/2016 9:10pm (5 år sen)

  Vi var i Alicante (mindre ort strax utanför) när lillasyster fyllde ett i höstas och det var trevligt. Barnvänligt, fin strand, det går tåg till Alicante och snabbspårvagn längs kusten så ingen bil behövdes. Maten var härlig och passade alla, tapas och småbarn är ju en lysande kombination :)

  • Hanna Stigzelius 28/04/2016 9:08pm (5 år sen)

   Jag hoppas också våra kommer gilla tapas :) Men månne inte. Alicante skall jag definitivt kolla in närmare.

 • Mia 06/05/2016 12:15pm (5 år sen)

  Jag glömde ju helt bort att kommentera på detta. Mitt tips är att ta snabbtåget till Malaga och stanna där! Malaga är ännu väldigt spanskt medan det blir mer turistigt om man åker vidare längs med kusten. I Malaga hittar ni gammal stad, mysiga gränder o piazzor, picassomusét en borg och så också en fin lång beach. Stads och strandsemester- 2 in 1! :) Ingen bil behövs då tågstationen ligger centralt.

  • Hanna Stigzelius 11/05/2016 10:52am (5 år sen)

   Tack för kommentaren! Just nu lutar det åt Valencia ändå. Men kanske lite samma sort som Malaga?! Större stad med mycket att se och central tågstation :)

Skriv en kommentar