headersevendayssvartvitrosa2

Frihet och saknad

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.01.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Jobbstarten har gett mej betydligt mera frihet. Jag är nu mycket mer bara Hanna än Mamma vilket är väldigt välkommet. Jag njuter av att få vara mej själv, göra saker ostört och kunna röra mej mera fritt. Igår var jag till exempel på after work med två vänner som jag inte sett på månader. Härligt att kunna göra sådant en vanlig onsdag! Det har ju inte hänt på typ två år. 

Men samtidigt så ger ju friheten och den ökade egentiden betydligt mindre tid med barnen. Och det är ju inte alltid så roligt. Igår till exempel så sov de när jag kom hem vid åttatiden. Och jag hann se dem kanske 20 minuter på morgonen innan jag stack iväg till jobbet. Jag som varit med dem så gott som 24/7 i nästan två år. Så det känns ju det också, men på ett mindre skönt sätt. Tur Hubbe hostade lite igår kväll och vaknade så jag fick gå in och krama honom lite. Och i morse pussade jag nog dem några gånger extra innan jag sprang iväg till bussen.

För att inte tala om det dåliga samvetet när jag plötsligt märker att jag inte saknat dem. Igår hade jag så mycket på jobbet att jag inte ens tänkte på Lillasyster på hela eftermiddagen. Och så kände jag mej dålig för det! Tror att det är för att det inte var jag som lämnade. Så då glömmer jag liksom lite att de är på dagis. Eller inte glömmer jag, men det är i alla fall inte hela tiden i mina tankar. För lämningarna går inte ännu riktigt smärtfritt. Hon är väldigt ledsen när hon kommer till dagis. Och även om jag vet att det är normalt och övergående så är det ändå inte kul. Tur Maken kan sköta det. Jag får möta glada barn på eftermiddagen istället.  

IMG 9492Gårdagens aw på Teatteri med fina vänner. Utan barn!

Kommentarer

 • Annette 11/02/2017 10:09pm (3 år sen)

  Det här var bra att läsa. Jag börjar jobba nu på måndag och lillisen blir hemma med pappsen. Det känns så overkligt att tänka ?

  • Hanna Stigzelius 12/02/2017 8:35am (3 år sen)

   Det är overkligt för mej också ännu! Fastän jag nu jobbat i snart en månad :) men månne man inte vänjer sej!

   Lycka till med jobbstarten!

Skriv en kommentar