headersevendayssvartvitrosa2

Fyllda påskägg

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.03.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

På söndag skall vi på kompisbrunch till vänner. På plats kommer det finnas fem barn. Eftersom jag varit sjuledig i veckan och haft lite för mycket tid så bestämde jag mej för att fixa fyllda påskägg till alla barnen. Få se om vi orkar ställa till med äggjakt också?! Själva traditionen med fyllda påskägg är inte så vanlig här i Finland vad jag vet åtminstone. Men i Sverige har de ju fyllbara ägg överallt. Så mitt första fyllda påskägg fick jag i Stockholm påsken 2007 då Maken bodde och studerade vid KTH. 

Men att hitta ägg att fylla här i Hfors var inte det lättaste! Jag letade i pysselbutikerna, på Stocka och Tiger, i alla bokhandlarna och hittade ingenting! Men sen gick jag till BR-lelut och där hade de. Som tur. Nå, vad fyller man påskägg med då kan man undra. Mottagarna till de här äggen är tre fröknar på 2år och två killar på nästan 5år. I de större barnens ägg är huvudgrejen en liten legobyggsats. I de yngres en lite mjukispuppe, spännen, samt pennor och ett litet häfte. Godis, tarror, träsnurror och mini hatchimals får alla. Hatchimalsen är små ägg som kläcks efter att man värmer upp dem och innehåller en liten figur. 

Få hoppas barnen blir glada! Jag blev i alla fall glad att att fixa och fylla äggen. Att fixa fyllda påskägg till barnen vill jag absolut få till en årlig påsktradition. 

IMG 2734Fyllbara pappersägg i tillräckligt stor storlek. 

IMG 2736 1Innehåll från leksaksbutiken, Tiger, Tingeling och matbutiken (godis).

IMG 2744Lite gott och blandat till olika ålders barn. 

IMG 2747Jag tycker det här känns som en ganska bra mix. Lite att göra, lite att äta, lite gulligt. 

 

 

Kommentarer

 • Maria A. 30/03/2018 4:27pm (4 år sen)

  Jag köpte våra "fyllbara" ägg från Ikea för några år sedan

  • Hanna Stigzelius 31/03/2018 11:44am (4 år sen)

   Jo, men har inga andra ärenden till ikea och kan inte köra för tillfället... Och på ikea är också alltid risken att de är slut. På tiger hade de också haft ägg men de var redan slut!

 • Nina 31/03/2018 11:13am (4 år sen)

  Tokmanni brukar ha härliga såna! ??

  • Hanna Stigzelius 31/03/2018 11:44am (4 år sen)

   Ah, bra att veta till nästa år. Hann inte till tokmanni nu. Eller tänkte inte ens på dem...

Skriv en kommentar