headersevendayssvartvitrosa2

Gallsten?!

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.07.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Aj aj. Jag tror jag har gallsten. Just nu gör det inte ont men i natt och i morse hade jag så ont att jag var nära på att åka in till akuten. Jag vaknade lite efter fyra av att det tryckte och värkte inne i mitten på ryggen. Men efter en stund så flyttade sej värken till övre magen, liksom inne under lungorna. Jag hade så ont att jag bara darrade och kallsvettades. Efter lite googlande så självdiagnostiserade jag mej med gallsten. Har haft ett förmodat anfall en gång tidigare för nästan 10 år sedan, men jag minns inte hurudan värk det var då. Efter en timmes plågor i natt så gick det sedan över och jag somnade om. 

Imorse kändes allt bra igen. Men en halvtimme efter frukosten så började det ta ont igen. Inte så trevligt att vara ensam hemma med två småbarn när man får så ont att man bara kan ligga ner... Jag tog en paracetamol och ringde jouren som sa att jag skall ta paracetamol och fara till hälsostationen om det blir värre. Tack för den liksom, hur skulle det liksom gå till, lätt promenad med barnen i vagen 2km när man håller på att dö av smärta. Efter en halvtimme började som tur paracetamolen verka eller så gick anfallet över för nu känns det inget som tur. Hoppas verkligen inte det här kommer tillbaka. Kaffe vågar jag inte dricka! Och jag åt bara havregrynsgröt till lunch, tänkte att det borde vara snällt mot gallan kanske. Håll tummarna att det håller sej borta!

bockh3Gammal vacker bild får illustrera den mindre vackra vardagen för mej just nu....

Kommentarer

  • Petra 13/07/2016 3:11pm (5 år sen)

    Hej, det låter tyvärr som gallstensanfall. Jag fick ett plötsligt i våras och blev så sjuk att jag måste åka in till akuten. Hoppas att du klarar dig undan värre anfall. Mitt andra på ett dygn ledde till att jag blev intagen på avdelning och sen operation. Lycka till!

  • Cati 13/07/2016 4:39pm (5 år sen)

    Hände mig också då min son var 1 år. Obehagligt att bli så sjuk då man är ensam med barnen. Kom dig till en läkare och be om Litalgin tabletter (mot magkramp). De hjälper bra mot gallstensanfall!

  • Jassu 13/07/2016 11:24pm (5 år sen)

    oj nej :( hoppas du mår bättre snart <3

Skriv en kommentar