headersevendayssvartvitrosa2

Granola med äppel och kanel

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.07.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Sedan jag hittade ett recept där man gjorde granola i stekpanna istället för i ugnen gör jag alltid så. Det tar bara max tio minuter och eftersom jag ändå är den enda i familjen som äter den så behöver jag inte några stora mängder. Nu hade jag inte lagat någon granola på länge, men varit sugen redan ett bra tag. Så igår kväll tog jag fram stekpannan. Inspirerad av det vi hade i skåpen blev det en granola med kokos, äppel och kanel. Supergott. Perfekt till naturell yohurt på morgonen. Om du aldrig lagat egen granola så är den här bra att börja med efter som det är så lätt att laga!

För en lite burk granola som räcker till kanske 5 frukostar behöver du:

1 msk kokosolja

2 dl havregryn

1,5 dl frön eller nötter (hackade i mindre bitar)

1 msk chiafrön

1 msk honung

1 krm vaniljpulver

1 tsk kanel (kan också uteslutas)

torkat äppel hackat i små bitar

ekologiska russin

Smält kokosoljan i stekpanna. Rosta först havregrynen några minuter. Rör hela tiden. Häll sedan på frön/nötter, kokosflingor och chiafrön och rosta några minuter till. Rör så det inte bränns. Tillsätt honungen, kanel och vaniljpulver och stäng av värmen. Låt svalna en stund och blanda sedan i russin och äppel (andra torkade bär/frukter går nog lika bra!). Förvara i en burk med lock. Mmm. Granolan är också en perfekt gå-bort-present om ni skall iväg till någons sommarstuga i sommar!?

granolaMmm. När man öppnar locket till burken doftar det ljuvligt. Kanel, vanilj, kokos och äppel!

granola1Perfekt med grekisk yoghurt. Den här granolan är lätt att variera efter vad man har hemma eller gillar! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar