headersevendayssvartvitrosa2

Gunghästens förvandling

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.05.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

agunghastaforeSå här såg gunghästen ut innan. 

Det var ju inte bara skrivbordet som fick sej några lager färg på veckoslutet. Min gamla gunghäst blev också förvandlad. Från att ha varit knallröd och, i mitt tycke, lite för skrikig, så blev den nu matt grå. Jag använde mej av samma sorts kalkfärg som till skrivbordet, Annie Sloan, men i nyansen Paris Grey. Den här färgen var mycket mer täckande än den vita och det räckte faktiskt med bara ett lager även om underlaget var mörkt. Inget förarbete behövs med denna färg! Perfekt för otåliga jag som dessutom inte har alltför mycket överlopps tid till mina diy-projekt. Eftersom jag målade det första lagret framför eurovisionen så missade jag några ställen, så lite måste jag bättra på nästa dag. Jag vaxade också sittytan och de ytor som barnen rör mest för att det skall hålla bättre. Ögon och nos ritade och klippte jag ut på vit dekorplast. Lätt att ta bort dem om man tröttnar.

agunghasta1Här är färgen jag använde. Nu var färgen också betydligt drygare än den vita nyansen, inte ens halva burken gick åt!

sgunghast1Om man har små klåfingriga barn så kan man måla uppe på bordet. Innan jag målade skruvade jag bort fotstödet och täckte in handstöden med washitejp (lättare att ta bort än målartejp!)

agunghasta2Klar! Jag tycker den blev jättesöt. Och nu passar den mycket bättre in i det kommande barnrummet. Sticker inte i mina ögon längre...

Kommentarer

  • Julia 18/05/2016 10:50am (5 år sen)

    Snyggt!! Jag drömmer om åt gungfår åt Tösen i ett årspresent, just i nån grå nyans. Försöker tvinga Nicke att snickra det men han var ännu småskeptisk till om hans kunskaper skulle räcka till det :P

    • Hanna Stigzelius 19/05/2016 9:19pm (5 år sen)

      Den som finns hos Ekmans har ju M:s pappa byggt! Så kanske det inte är alltför svårt?! Jag vet inte...

Skriv en kommentar