headersevendayssvartvitrosa2

Halloweenlistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.10.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Veckans lista passar mej utmärkt. Temat är ju Halloween. Det är ju lite av temat för hela min vecka annars också så klart jag fyller i den.

halloweenBra pynt hittar man till exempel billigt på TGR

Jag brukar fira Halloween så här: Brukar och brukar. Men från och med i fjol så firar jag Halloween med party hemma hos oss. Vi klär ut oss, pyntar hel huset och bjuder in två vänfamiljer som har barn i samma ålder som våra och så äter vi middag och har spökbana på gården.

I år kommer jag: Köra samma upplägg som ifjol. Allt som kan pigga upp hösten när den börjar bli som mörkast är välkommet. OCh vad är inte bättre än lite vänner och party!?

Det här ska/skulle jag vilja klä ut mig till: Nå det är ännu hemligt... Men först hade jag tänkt klä ut mej till prinsessa. Sen ångrade jag mej eftersom jag tänkte att det är för snällt och mesigt för Halloween. Så nu blir det något lite läskigare. Ifjol var jag skelett. Min sminkning blev så bra att det tog tio minuter för Lillasyster att våga komma nära mej...

halloweenparty6Så här såg jag ut ifjol. Till Lillasyster hade jag sytt en spökkjol i tyll.

Den ultimata Halloween-maten: Hm, ifjol bjöd jag på spindelsnittar. Halloweengodis är väl heller aldrig fel?! Men vi har tänkt grilla i år. Om det nu inte kommer en meter snö vill säga.... Det skulle ju vara lite typiskt i så fall. Recept med pumpa är ju också halloweenigt! Ifjol bakade jag pumpakaka i samma stil som morotskaka. Och pumpasoppa är också gott!

halloweenparty2Efter att ha använt pumpans innehåll till mina kakor så blev den perfekt jack-o-lantern. 

Det här tycker jag om "bus-eller-godis"-traditionen: Den är ännu totalt främmande för mej. Men jag är väldigt posititv till hela Halloween-påhittet i övrigt, så varför inte köra på bus eller godis också. Jag är helt med sen när barnen är några år äldre! Jag tycker absolut man kunde börja pynta husen också så som de gör i USA. Så coolt ju!
Tips på Halloween-pyssel: Klicka här så kommer du till allt mitt pyssel jag gjorde ifjol. Och det var en del... Mitt favoritpyssel var kanske den här fladdermusgirlangen?!

halloweenparty4Här ovan ser ni lite av mitt pyssel från ifjol. Hängande spöken, skelettallrikar, spindelnät, servettringar och spöklyktor av glasburkar.

Den hemskaste film jag sett: Jag ser inte längre skräckfilm efter att jag typ 2004 gjorde misstaget och gå och se the Ring 2an på bio. Fy fasen så hemskt det var. Aldrig mer skräckfilm, ALDRIG!
Det bästa med Halloween: Att man får pynta, klä ut sej och umpgås med vänner. 
Det sämsta med Halloween: Att det inte innebär någon ledig dag?! Äkta högtider borde ju ge en åtminstone en ledig dag. 31.10 skulle bra kunna bli röd i mitt tycke...
Så mycket tid lägger jag på kostym/sminkning: Det beror på hur mycket tid och energi jag har. I år blir det kanske tio minuter?! Ifjol blev det någon timme då jag målade hela dräkten själv. Men allt för krångigt får det inte vara. 
Mitt starkaste Halloween-minne: Det jag minns bäst från ifjol är i alla fall hur rädd Lillasyster var för mej. Och hur söta småkillarna var när de skulle gå spökbana. 

1halloweenSpindelnät på bordet ger perfekt Halloweenstämning!

Kommentarer

  • Jill 26/10/2017 4:18pm (6 år sen)

    Hur har du gjort det där spindelnätet på kvistarna? Ser så kul ut men jag får inte till det.

    • Hanna Stigzelius 26/10/2017 9:09pm (6 år sen)

      Jag köpte spindelnät på påse som ser ut typ som bomull från cittaren. Kostade typ två euro och räcker för flera år!

Skriv en kommentar