headersevendayssvartvitrosa2

Hälsosammare middagstips: Morotsspagetti med solrospesto

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.12.2016 | 1 Kommentarer

Jag fick en spiralizer i julklapp. Det är en snurrgrej som man kan göra långa trådar av vilka grönsaker som helst. Sjukt lätt att använda och funkar superbra. Så nu kommer jag äta grönsakspasta hela 2017. Så gott och perfekt för mej som inte vill äta vanlig pasta. Mitt första test blev solrospesto och morotsspagetti. Här kommer receptet, ifall du inte har en spiralizer kanske det funkar att bara hyvla med osthyvel och sedan skära tunt, inte helt samma men nästan?! Eller gör zuccinipasta på samma sätt. 

Solrospesto

½dl rostade solrosfrön (rosta snabbt i torr stekpanna tills de får lite färg)

½dl riven parmesan ost

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

2-3 msk olivolja

lite salt och peppar efter smak

Kör allt ovan i en matberedare tills du har en pesto! Klart. Jag hade inte fattat att det är så här enkelt att laga egen pesto... Så gott dessutom. Passar också som röra på en bit knäcke eller batong!

Morotspasta gör du genom att spiralisera 2-3 morötter per person med en spiralizer. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Doppa i morotspastan i det kokande  vattnet i någon minut och häll sedan över i ett durkslag. Blanda med peston. Ät med till exempel några halva minitomater och lite fetaost. Mmm. Så gott och betydligt mer näringsrikt än vanlig pasta. 

morotspasta1Dagens lunch! Jag tycker faktiskt konsistensen och formen gör att man tror det är pasta man äter. 

morotspasta

Det här kommer bli min lunch och middagsfavorit under det kommande året har jag på känn....

Kommentarer

  • Ida 29/12/2016 12:48pm (3 år sen)

    Åh vet du var spiralizern är köpt? Har letat efter en, men inte hittat ännu :(

    • Hanna Stigzelius 29/12/2016 7:51pm (3 år sen)

      Den är köpt på Pannacotta i Grani. Men liknande finns säkert på tex Chez Marius eller Kokkipuoti. Den förstnämnda har iaf nätbutik också om du har långt till Hfors...

Skriv en kommentar