headersevendayssvartvitrosa2

Hatlistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.09.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Hittade en lista på Ellens blogg som jag tyckte var lite kul. Här kommer hatlistan enligt mej:

Min äckligaste mat

Leverlåda. Alltså fy. Det smakar lever, alltså vidrigt, och så är det ännu fullt med uppsvullna varma russin. Blä. 

Fika jag tackar nej till.
Jag borde tacka nej till all fika eftersom jag verkligen inte vill äta socker just nu. Men jag är för väluppfostrad(!?) för att tacka nej när någon bjuder mej... 

Hatväder.
Vågrät slask. Det är det värsta vädret som finns. Tror det slaskar vågrätt i Helvetet faktiskt, där är nog inte alls varmt som folk tror.

TV-program jag aldrig skulle titta på.
Salkkarit. Jag får nippor ren av tunnaren. 

Då tappar jag humöret helt och hållet.
När Hubbe är dum mot Lillasyster. Jag blir så arg på honom. Jätte pedagogsikt. Verkligen! Men det är väl någon sorts beskyddarinstinkt plus att jag blir besviken på Hubbe samtidigt?! Som tur händer det inte så ofta. Och jag jobbar på att behålla fattningen. 

Sämsta musiken.
Jag gillar inte HIM. Punk är inte heller riktigt min kopp te. Eller hårdrock. Jag gillar mest pop, jazz och mjuka glada toner. Och i hemlighet så längtar jag redan lite till man får börja lyssna på julmusik.... 

Värsta tiden på dygnet.
Natten. Så hemskt att måsta vaka med ledsna barn som inte går att trösta tex. Nej om natten vill jag bara sova. Där mellan 3-5 är det allra värst. 

Mitt sämsta humör.
När jag är stressad blir jag hemsk. Hemsk! Och om jag sovit dåligt en längre tid eller inte fått tillräckligt med egentid så kan det också påverka humöret en del. Men för det mesta är jag faktiskt på bra humör. Och om jag är sur så brukar jag i alla fall inte vara det länge. 

Sämsta grejen jag äger.
Det måste ju vara nåt som inte fungerar?! Fast jag kommer nog inte på nåt nu?! Jag har väl varit så bra på att rensa på sistone att jag inte har några grejer som inte skulle funka eller som skulle vara dåliga. 

Värsta personlighetsdragen.

Folk som inte lyssnar, det är väldigt irriterande att prata med någon som man märker inte är där mentalt. Känns också lite kränkande. Som att det man säger inte är värt nåt.

lista Lättar upp inlägget med en liten ettårings leende. 

Kommentarer

 • Ellen Strömberg 28/09/2016 1:13pm (7 år sen)

  Åh, leverlåda borde jag också ha kommit på! Eller lever överhuvudtaget - usch!

  • Hanna Stigzelius 29/09/2016 7:21pm (7 år sen)

   Ja fy! Bara tanken på att äta inälvor är äcklig. Och inte smakar det gott heller. Järn typ?! Blä.

 • Anonym 29/09/2016 7:53am (7 år sen)

  För väluppfostrad för att tacka nej? Tycker dessa är två saker som inte skall kopplas samman. Bara för att jag tackar nej till kakorna farmor bjuder på eller till länken som grannen vill ha med mig på betyder det ju inte att jag inte skulle vara väluppfostrad, för det är jag. Orsaken kan vara att jag inte tycker om just de kakorna, valt att vara sockerfri en månad, jag är trött och inte orkar fara på länk eller att jag bara har så mycket annat som jag måste göra. Det är en stark människa som vågar tacka nej, en människa som också tänker på sitt eget välmående. Hur skulle värden se ut om alla ständigt tackade ja till allt?

  • Hanna Stigzelius 29/09/2016 7:24pm (7 år sen)

   I mun uppfostran så tackar man nog ja om någon bjuder en något. Inte till allt förstås, men oftast. Ger någon mina barn något när vi är på besök så vill jag ju också att de artigt tackar. Inte att de börjar skräna på hur de inte vill ha det som erbjuds! För mej är det ett oartigt beteende.

   Jag tycker det känns oartigt att tacka nej. Speciellt om någon bakat eller fixat något för min skull!

Skriv en kommentar