headersevendayssvartvitrosa2

Hembakta semlor till kvällsmat

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.04.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Min Mamma bakade rätt ofta när jag var liten. Semlor, bröd och bullar. Själv bakar jag nästan bara till kalas nuförtiden. Energin, orken och inspirationen finns sällan där. Men nu hade vi ett halvt paket jäst i kylskåpet som måste användas (hatar att kasta mat!). Och jag hittade en degdel till matberedaren som fick stå för knådandet. Så det blev semlor till kvällsmat idag! Kände mej som värsta supermamman. Tror de blev extra goda för att jag verkligen lät dem jäsa länge, både degen och sedan då semlorna var utbakta. Till och med Hubbe, som är väldigt skeptisk till allt han inte smakat på förr, smakade och tyckte om dem. Jihuu! Kanske jag måste börja baka oftare nu då? Surdeg har jag ju varit lite sugen på att testa en tid, men är det lite överkurs så här i början?!

IMG 3115Mmm. Precis som Mamma brukar göra, doppar jag också mina semlor i mjöl efter att jag (eller Hubbe) rullat dem. Tycker de ger dem en lite proffsig look?

IMG 3118Det finns nog inte mycket som är godare än nybakta varma semlor mer smör som smälter. Gott tyckte också Lillasyster.

Kommentarer

  • Linda 17/04/2018 11:25pm (5 år sen)

    Dom ser sååå goda ut! Skulle gärna testa ditt recept:)

    • Hanna Stigzelius 18/04/2018 8:27pm (5 år sen)

      Tog bara och googlade frallor. Valde andra receptet men halverade då jag bara hade 25g jäst. Hemligheten i lyckade semlor tror jag ligger i att dels knåda degen länge (minst fem minuter, helst i degmaskin!) och sen låta jäsa två gånger, MINST en timme per gång, men helst ännu längre.

Skriv en kommentar