headersevendayssvartvitrosa2

Vilka veckor

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.08.2020

Kategorier:

Vilka veckor det varit! Packa, flytta, jobba, fixa inför skolstart, packa, flytta, Hubbe börjar skolan, flytta lite till, städa, försöka hitta nya möbler till nya hemmet, städa i gamla hemmet, packa upp och packa ner och flytta lite till. Dagarna har gått i ett. Båda Maken och jag har så gott som jobbat två heltidsjobb med att få allt fixat. Det börjar kännas i kroppen nu. Ryggen krånglar och min nattsömn har börjat lida. Som tur börjar vi verkligen vara på slutrakan nu. Ljuset i tunneln hägrar. På fredag ges nycklarna till de nya ägarna och igår var jag där hela kvällen och städade. Det kändes på samma gång skönt och vemodigt.

Det som hjälper orken är förstås också att vårt nya hus är helt fantastiskt. Jag är redan helt kär i det, om man nu kan vara kär i ett hus. I nedre våningen är det ännu lite tomt, då soffan som vi köpt anländer först om 6 veckor. Lillasysters tapet är också ännu på väg till oss. Så heelt klara är vi ju inte. Men de ouppackade lådorna/kassarna kan räknas på fingrarna (nästan på ena handen dessutom!). Och to-do-listan har inte varit så kort på flera veckor som den är nu. Bara barnens snörvlande skulle gå om också så att jag skulle komma åt att jobba mer effektivt om dagarna ännu så skulle livet snart börja vara i någorlunda balans igen.... 

IMG 4414 tileOm man fotar från rätt vinkel ser vårt hem sen helt mysigt ut. Från andra vinklar är det betydligt mer flyttkaos, jag lovar!


En första rundtur i huset

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Pust, det har varit en så tung vecka! Att komma tillbaks efter fyra veckors ledighet var betydligt svårare än jag kunde tro. Tidigare somrar har jag haft semestern uppdelad med max tre veckor ledigt i sträck. Tydligen har det skillnad! Nästa år tänker jag göra semestercomeback på en onsdag eller torsdag, så kanske det känns lite lättare?! Att Maken varit flunssig och barnen därmed måstat vara hemma har ju inte gjort saken lättare. Nå nu är iaf coronatestet gjort och om någon dag borde vi få besked. Jag tror nog inte det är corona, utan bara allergi i kombination med en lättare sommarflunssa, men säkert kan man ju inte veta förrän vi får testresultat. Fram till dess försöker vi undvika folk och jag har haft på mig ansiktsmask då det varit oundvikligt. 

Men det var ju inte det jag egentligen skulle skriva om! Utan det att vi nu fått nycklarna till huset. Varje gång jag går runt i vårt hus så slår det mej bara hur perfekt det är. Ikväll har jag också varit och shoppat målfärg. Så nu på veckoslutet skall det målas. Om ni vill se mer av vilka kulörer som det skall bli, samt en liten rundvandring i huset, så kika in på mitt Instagram konto: Lillahannaistoravarlden Där uppdaterar jag mer kontinuerligt om huset och flytten! Wihuu så kul detta skall bli. Och thank God att det är veckoslut!!!!

EDIT! Jag har nu pinnat fast hus-rundturerna i min profil på instagram. Du hittar den under den rosa bollen med texten Hemma hos oss! Så du kan se dem även om du missade storiesarna förra veckan.

IMG 4298Ett snabbt foto taget när jag runt i huset på en fiilisrunda efter att ha fått nycklarna. Tänk att det är vårt?!

 

 


Historien om vårt nya hem

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag har vi skrivit under köpebrevet för vårt kommande hem, och om bara två dagar får vi nycklarna. Den senaste månaden har jag faktiskt emellanåt fått knipa mej i armen för att försäkra mej om att allt inte bara är en dröm. För det har nästan verkat för bra för att vara sant! Vi har redan en längre tid gått i tankar på att flytta. Radhuset har bara två sovrum, så nu då Hubbe börjar skolan och kanske skulle må bra av ett eget rum, börjar väggarna lite komma emot. Men ett nytt hem som passar in på vår kravlista har inte hittats. Antingen är de på fel ställe, för dyra, fel uppvärmningssätt eller något annat som inte känns rätt. Och när det kommer till ens eget hem tycker jag man får vara lite kräsen. 

Ibland lönar det sig att bara kasta ut önskningarna till universum och vänta. För rätt som det var ringde Makens gudföräldrar och frågade om vi skulle vara intresserade av att bli deras grannar. Ägaren till det andra huset i deras parhusbolag hade nämnt att hon skulle sälja. Och innan hon ens hade hunnit kontakta någon förmedlare hade vi hunnit ringa henne och gå och titta på huset. Som är helt perfekt! Ödets hus, då det dessutom är ritat av Makens morfar som var arkitekt. Och dessutom uppfylls alla kruxen på vår önskelista (badkar, stor gård, fyra sovrum, hemvårdsrum, öppen brasa,  garage/carport, läget, inga större renoveringsbehov, osv).

Sen gällde det "bara" att få vårt eget sålt. Samt komma överens om priset. Det blev några veckor med rejält lite nattsömn på grund av all spänning.  Jag städade som en galning inför försäljningen och på mindre än ett dygn hade vi godkänt ett bud som till och med var bättre än vad vi vågat tro på. Hela sommaren har gått åt till att drömma, planera och fundera. Och nu är det bara några dagar tills vi får nycklarna till drömhuset och sakta men säkert kan börja flytta in. Vi flyttar bara 1,5 kilometer från var vi bor nu, så barnen går kvar i samma skola/dagis som tidigare. Och vi får de bästa grannarna man kan tänka sej, Makens gudföräldrar/Moster med man. Så även om det kommer att bli kaos och jobbigt med flytt, så är jag bara så otroligt glad över att det här verkligen händer! Vårt drömhem! För lång lång tid framöver. 

IMG 31332Hit flyttar vi om bara drygt två veckor! Bilden är från i slutet på maj då vi var och tittade på huset första gången. Och idag blev det officiellt vårt. IMG 3110Vår stora fina bakgård och terrass. Här skall det ordnas grillmiddagar och lekas under äppelträdet!


Påskmiddag nummer ett

Skrivet av Hanna Stigzelius 11.04.2020

Kategorier:

Även om vi inte kan träffa familjen i påsk, så är de ändå med och bidrar till vår goda påskmat. Av Mamma fick vi en lammstek och av Svärfar gravlax, lamm att grilla, sill och pasha. Så vi kommer inte att gå hungriga i påsk åtminstone. Idag firade vi påskmiddag nummer ett. Sill och lax till förrätt, och lammstek med skysås till huvudrätt. Så gott. Pashan sparade vi tills imorgon. Och imorgon skall det också bli äggjakt! Bara påskharen skulle komma till skott och börja fixa ledtrådarna här.... 

pask1Jag älskar att fylla fina påskägg med små överraskningar till sötnosarna. Och eftersom jag inte hittade något tillräckligt stort ägg som skulle rymma allt, blir det många ägg istället. minskadeDSC02741Påsk i Casa Stigzelius anno 2020.minskadeDSC02744Hemlagad gravlax. Inte så illa. minskadeDSC02746Och den godaste sillen. Receptet har jag bloggat tidigare HÄR.minskadeDSC02738Fastän det är "bara" vi fyra hemma och äter, tycker jag det är roligt och viktigt att duka och fixa fint. Är det påsk så är det!

 


Ett lite bättre fredagsmys

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.09.2019

Vi har en ny fredagstradition i vår familj. Klockan åtta bänkar sej hela familjen i soffan för att titta på Fort Boyard och fredagsmysa. Programmet i sej är väl inte något extra, men riktigt underhållande för alla i olika åldrar såväl man är fyra eller trettiofyra. Till fredagsmys måste man ju också ha något trevligt att mumsa på. Men eftersom jag försöker leva lite hälsosammare så ville jag inte ens ta risken att köpa godis och chips. Är man trött så är det lätt hänt att frestelsen blir för stor. Istället blev det grönsaker, dip, bär och salta pinnar (men de avstod jag från). Alla tyckte det var gott och betydligt bättre för kroppen än godis! 

1batch DSC01378Gurka, paprika och blomkål. Blåbär, hallon och jordgubbar. Och så ekologiska vindruvor. Mums!1batch DSC01381Hubbe dök först på bären. Detta funkade på samma gång som kvällsmål för barnen. 1batch DSC01385Nu börjar det! Vi brukar alltid i början bestämma vilket lag vi håller på. Igår valde barnen grå och jag det vita. De grå vann förstås överlägset och det tyckte barnen var urkul!1batch DSC01387Jag tror det kommer bli fler liknande fredagsmys den här hösten!1batch DSC01389Vi brukar också lyxa till det med att bära ner barnens täcken till soffan. Fredagsmys deluxe!


Välkommen efterlängtade påskledighet

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.04.2019

Kategorier:

Äntligen påsklov! Idag jobbade jag bara femtimmars dag och hämtade barnen på dagis redan vid halv två. Och vilken lyxig dag att inleda påskledigheten på. På vår bakgård var det så varmt att vi kunde vara i t-skjorta. Vi var faktiskt ute så gott som hela eftermiddagen, först när klockan var lite före åtta gick vi in. Helt ljuvligt! Nu hoppas jag på likadant pangväder alla de kommande fyra lediga dagarna. Vi har inget destu större inplanerat, bara familjehäng hemma och familjemiddagar hos både mina som Makens föräldrar. Och kanske en liten äggjakt om jag orkar fixa den klart till barnen.... Nu är jag dock så trött av all frisk luft att det blir raka vägen i säng efter att det här är publicerat!

batch DSC00022Denna påskledighet kommer minsann mycket lägligt. Maken har jobbat väldigt mycket på sistone och jag har haft fullt upp med nytt jobb!batch DSC00002Under tiden som barnen lekte hängde  jag upp vår nya utebelysning. Solcellslampor från Clas Ohlsson. batch DSC09988Det händer en hel del annat på vår bakgård också... Under veckan dök nämligen den där upp! En utomhusbubbelpool. Men tyvärr blir det nog inte bad ännu i påsk. Den skall ännu sättas på plats där man ser hålet i terassen. Och en elmontör måste komma och installera den. Men sen! Sen skall det badas jacuzzi var och varannan kväll!batch DSC09978Jag köpte såpbubbelsvärd som liten påskpresent till barnen. Som alltid är såpbubblor stor succé och det har blåst tusentals bubblor idag.batch DSC00005Det blev bubblor för mej också. Jag bara måste, vädret var så härligt och livet kändes så fint! batch DSC00014Alltså dessa första varma vårdagar. De är nästan magiska!


Påskmiddag med vänner

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.04.2019

Idag är jag lite trött. Vi hade nämligen middagsgäster igår, och de åkte först närmare två inatt... Gäsp! Men kul var det. Jag älskar ju att vara värdinna och ordna middagar. Och eftersom våren gått så fort och varit tidvis väldigt stressig så har vi inte haft gäster på hundra år kändes det som. Det blev påskdrinks, trerätters, äggjakt och äkta champagne. Mycket bra kväll, och fint inledande på påskfirandet. 

Idag har vi självklart varit och röstat. Vi cyklade till vallokalen. Hubbe cyklade själv och var så duktig. Nu måste han bara få en större cykel, den han hade ifjol har han vuxit ifrån. Jag var också till Plantagen med barnen och köpte lite vårblommor. Så nu hoppas jag att det n inte blir allt för kalla nätter längre. På dörren har det också plingat stup i kvarten och en massa häxor och kaniner har fått godis av oss. Ikväll blir det valvaka, om jag orkar hålla mej vaken tills klockan nio ens....

batch DSC09924batch DSC09920Gult bastband fick agera servettring, jag knöt bara runt och slog en rosett. Superfint och påskigt! Och linneservetter gör det hela mycket festligare tycker jag. batch DSC09916Gult och pasteller. Det hör till påsken. Tuplanerna blev också fina så där två och två i mindre vaser. Och gula ljus köpte jag på tiger.batch DSC09907

Varje påsk måste jag ha påskris. Det hade vi alltid hemma när jag var liten också. Ger så fin stämning tycker jag. "Vasen" är en gammal gurkburk....batch DSC09904Alla pastelliga Kivi-lyktor fick också komma fram på bordet. batch DSC09901Och Hubbe hjälpte mej att göra placeringskort. Han är så duktig!batch DSC09897Påskdukningen anno 2019! Jag var mycket nöjd med utförandet. batch DSC09896 Det är ju nog en del att fixa med när man har gäster, städa före, butiken, förbereda, duka och så vidare. Men jag älskar det ändå! Skulle gärna ha bjudningar minst en gång i månaden. 


Årets sämsta bloggare?!

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.04.2019

Mars var en riktigt usel månad bloggmässigt. Bara tio inlägg, fastän jag själv hade tänkt blogga en massa. Nå, april skulle bli bättre, tänkte jag. Men tja, det är redan den sjunde april och här kommer månadens första inlägg. Hela bloggen ser förresten annorlunda ut nu, sedan Foodly och Sevendays slog ihop sej för en vecka sedan. Och det här är första gången jag ens loggar in i bloggen på en hel vecka. Snart kan jag väl inte ens kalla mej bloggare längre. Men det är väl så här mitt liv är just nu. Jag blinkar, och poff har det gått en vecka, och 75% av allt jag tänkt är ännu ogjort. Idag har jag en riktig fixar söndag där jag försöker ta tag i allt som är på hälft. Vinterkläder bort. vårklädsinventarie av det vi har, rensa bort lite leksaker och sälja lite på fb-loppis. Känslan att kunna pricka av på to-do-listan är bäst! Barnen och Maken skickade jag till Hoplop. Superskönt att få vara bara jag en stund. Nytt jobb och ny årstid tär tydligen på krafterna... Och nästa vecka åker Maken igen iväg på jobbresa. Som tur är det snart påsk. Då skall jag maxa avslappning som bara den. batch DSC09715Vardagsrummet just nu. Snart blir det nog till att ta fram påskpyntet! Älskar när påsken är sent, så det hinner bli vår ordentligt först, och så man hinner pynta och pyssla innan också.batch DSC09723Torkade eukalyptysblad är så vackra! 


Dagens bästa lek: DIY café i barnens rum

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.03.2019

Vår printer är påfylld med nytt bläck. Det har både jag och barnen väntat på. Jag har nämligen redan en längre tid planerat att fixa café-lek i barnens rum. Och idag fick printern gå varm, den har spottat ur sej både cafémeny och leksakspengar. Efter att vi hade flyttat runt deras bord, lekök och lilla byrån var cafét klart. Stor succé vill jag lova! Cafémenyn hittade jag här och här hittade jag lek-euron för utprintning. Jag plastade också in pengarna med genomskinlig dekorplast för att göra dem med hållbara. Caféleken har pågått här i så gott som hela dagen. Så roligt med så små medel! 

batch DSC09806Färdiga lekpengar. Och att plasten fick sej lite skruttor gör ju ingenting. Pengar brukar också vara skruttiga.

batch DSC09812När jag svängde lekköket blev det ett perfekt ställe att hänga upp menyn på mot bakväggen. 

batch DSC09829Cafépersonalen jobbar hårt för att få allt i ordning. Kokar kaffe och bakar muffins!

batch DSC09831Växelkassan på plats. Kassa-apparaten kommer från Kids konsept och den fick Lillasyster i födelsedagspresent ifjol.

batch DSC09832Bakverken har jag pysslat tidigare. De är gjorda av trolldeg och målade i decolack-färger. Enligt barnen var det viktigt att ha allt i olika små burkar. 

batch DSC09845Lek på gång. Både Maken och jag har också blivit stamkunder. 


Borta bra, men hemma bäst!

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.01.2019

Kategorier:

Efter en låååång hemresa igår kom vi äntligen hem igen. Veckan i Vuokatti var verkligen lyckad. Såväl liten som stor trivdes och vi hann med allt från skidbacken, husky-slädtur, simdag och flataskidande. Det var skönt att komma bort också, och perfekt med aktivitetssemester så man verkligen nollar hjärnan. Gänget vi reste med funkade också bra ihop. Det kan ju vara ansträngande att resa med andra än familj, och bo tätt inpå varandra men det funkade prima och jag tyckte det hela kändes lite som att bo i kollektiv. Fem barn och sex vuxna var vi, så lite intensivt blev de allt då vi alla skulle iväg.

Och även om resan var lyckad är det alltid skönt att komma hem. Idag flög julen ut och hemmet känns tomt men så fräscht igen. Maken köpte årets första tulpaner och nu vill jag bara ha vår. Fast jag får väl förbereda mej på tre månader av snö och kallt ännu. Veckoslutet är utan planer, jag har som projekt att tvätta upp alla kläder vi hade med på resan, det borde väl sysselsätta mej minst en halv dag typ. Och så skall jag försöka blogga årsresumén för förra året. Men först måste jag väl greppa att det blivit 2019 redan. Om ett år är det 20 år sedan millennieskiftet! Det känns så crazyt.


DSC09083Hur kan det kännas så ljuvligt varje år med de första krispiga tulpanerna?!
DSC09084Maken valde dessutom en mycket bra mix! Love it. Blir så glad av de här.