headersevendayssvartvitrosa2

Historien om vårt nya hem

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.08.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Idag har vi skrivit under köpebrevet för vårt kommande hem, och om bara två dagar får vi nycklarna. Den senaste månaden har jag faktiskt emellanåt fått knipa mej i armen för att försäkra mej om att allt inte bara är en dröm. För det har nästan verkat för bra för att vara sant! Vi har redan en längre tid gått i tankar på att flytta. Radhuset har bara två sovrum, så nu då Hubbe börjar skolan och kanske skulle må bra av ett eget rum, börjar väggarna lite komma emot. Men ett nytt hem som passar in på vår kravlista har inte hittats. Antingen är de på fel ställe, för dyra, fel uppvärmningssätt eller något annat som inte känns rätt. Och när det kommer till ens eget hem tycker jag man får vara lite kräsen. 

Ibland lönar det sig att bara kasta ut önskningarna till universum och vänta. För rätt som det var ringde Makens gudföräldrar och frågade om vi skulle vara intresserade av att bli deras grannar. Ägaren till det andra huset i deras parhusbolag hade nämnt att hon skulle sälja. Och innan hon ens hade hunnit kontakta någon förmedlare hade vi hunnit ringa henne och gå och titta på huset. Som är helt perfekt! Ödets hus, då det dessutom är ritat av Makens morfar som var arkitekt. Och dessutom uppfylls alla kruxen på vår önskelista (badkar, stor gård, fyra sovrum, hemvårdsrum, öppen brasa,  garage/carport, läget, inga större renoveringsbehov, osv).

Sen gällde det "bara" att få vårt eget sålt. Samt komma överens om priset. Det blev några veckor med rejält lite nattsömn på grund av all spänning.  Jag städade som en galning inför försäljningen och på mindre än ett dygn hade vi godkänt ett bud som till och med var bättre än vad vi vågat tro på. Hela sommaren har gått åt till att drömma, planera och fundera. Och nu är det bara några dagar tills vi får nycklarna till drömhuset och sakta men säkert kan börja flytta in. Vi flyttar bara 1,5 kilometer från var vi bor nu, så barnen går kvar i samma skola/dagis som tidigare. Och vi får de bästa grannarna man kan tänka sej, Makens gudföräldrar/Moster med man. Så även om det kommer att bli kaos och jobbigt med flytt, så är jag bara så otroligt glad över att det här verkligen händer! Vårt drömhem! För lång lång tid framöver. 

IMG 31332Hit flyttar vi om bara drygt två veckor! Bilden är från i slutet på maj då vi var och tittade på huset första gången. Och idag blev det officiellt vårt. IMG 3110Vår stora fina bakgård och terrass. Här skall det ordnas grillmiddagar och lekas under äppelträdet!

Kommentarer

Skriv en kommentar