headersevendayssvartvitrosa2

Höstlistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 11.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

hostDet regnar där ute så det stänker upp på rutorna. Och det är redan bäck mörkt. Med andra ord har det blivit höst. Så vad passar väl bättre än att fylla i ratatas höstlista?! 

Vad är dina mål i höst?
Jag har många! För mej är hösten oftast en bättre nystart än efter nyår. Nu har jag energi till skillnad från i januari då det bara är mörkt och kallt och man är helt slut av all julstress. Så som vanligt är det här hösten då jag börjar mitt nya liv. Nu skall det bli fason på sötsakerna, motionerandet, bort med dåliga vanor och slöa rutiner. In med grönkålsjuice, PT-lektioner (jag fick sådana i födispresent jee!), stickprojekt och självhjälpsböcker. 

Sådär mer konkret har jag tänkt att jag skall springa lenkki en gång i veckan, gå på gym en gång och yoga 1-2 kvällar i veckan. Jag skall ta med lunchlådor till jobbet minst två gånger i veckan. Och så skall jag sticka vantar till mina barn. Sockor har jag stickat hur många som helst, men vantar har jag aldrig stickat! Så det skall det bli ändring på från och med nu. 

IMG 7357Jee, det regnar! Det betyder att det snart ploppar upp sådana här i mossan överallt i skogen.

Vad ser du mest fram emot?
Just nu ser jag jättemycket fram emot min systers bröllop på lördag ❤️. Annars ser jag framemot min goda väninnas karonka i början på oktober. En kräftis vi skall gå på. Och den årliga familjeturen till svampskogen! Vår Halloweenfest brukar också vara kul.

Känner du dig klar med sommaren?
Ja, nu gör jag det. Innan Italien-resan var jag inte alls klar för höst, med allt vad det innebär. Men nu känner jag med mer än redo. I morse kändes det för varmt. Jag var nästan besviken då jag måste klä av mig min jacka, haha. Igår vek jag också undan alla shorts och städade bort flipslops och espadrillos från skoskåpet i hallen. Barnens höstkläder är nu också testade (allt passade sen i våras, så skönt att slippa handla nytt!).

Hur såg din höst ut för ett år sedan?
Väldigt lika som denna höst. Förutom att jag då var ny på jobbet och ny med att jobba fulltid. Nu hoppas jag att det skall gå smidigare och att jag inte skall bli fullt så dränerad på energi som jag blev ifjol höstas. Men få se om jag blivit något klokare. Jag misstänker att jag har lite för mycket planer och prestationer inplanerade för att det skall gå heeelt stressfritt. Men om man inte siktar mot stjärnorna så kan man väl aldrig ens nå till månen... Eller nåt annat lika klychigt?!

hostfargerÄppel och rönnbär. Det hör hösten till!

Hur såg din höst ut för fem år sedan?
Då var Hubbe ett drygt halvt år gammal och vi bodde kvar de sista månaderna inne i stan. Så livet såg väldigt annorlunda ut än nu. Att ha bara ett barn var ju rena rama semestern. I synnerhet som Hubbe var lätt som baby. Flytten till vårt första egna hus var också ett stort steg i vårt liv. Tänk att det redan är fem år sedan!!

Vad var bäst och sämst med sommaren?
Bäst var spontanresan till Grekland. Sämst var att semestern gick så fort. 

appelpaj

Det här är en sockerfri äppelpaj jag bakade för två år sedan. Recept hittas här. Tror faktiskt att jag måste baka den här nån kväll när jag hinner! Mums!!

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?
Jag är inte så bra på kultur just nu tyvärr. Fast jag till och med får inbjudningar till premiärer till teatrar via bloggen och allt. Men det går bara inte riktigt att få till i mitt liv just nu. Ruuhkavuodet ni vet. Räknas Buu-klubben och att måla vattenfärg som kultur?! Och så tänker jag lyssna på ljudböcker! Det måste väl räknas, eller?!

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Kanske min rosa yllekappa som jag fyndade på fb-loppis i våras? Och mina nya höstboots som jag köpte på H&M för två veckor sedan. En nya cashmeresjal skulle jag vilja investera i. Det skulle vara så härligt med en riktigt mjuk, skön och fin sjal. Speciellt för att vira in sej i på jobbet då air-conen där blåser isvindar mest hela tiden. Cashmere är mitt bästa material!

IMG 7362Jag älskar flugsvampar, ja inte att äta eller plocka då, men att titta på. De är så vackra!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar