headersevendayssvartvitrosa2

Ingefärsshots

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.10.2016 | 4 Kommentarer

Kategorier:

Det är ju verkligen flunssatider nu. Och alla vill väl göra allt för att slippa smitta. Mitt sätt i år är att dricka ingefärsshots varje morgon. Och hittills har det i alla fall hjälpt. Dessutom tycker jag det är gott, det river så skönt i halsen. Hälsosamt är det också oberoende. Det var Sevendays bloggare Ingela som tipsade om receptet på sin instagram. Genast när Maken blev flunssig så kokade jag ihop min första sats. Och han blev frisk en dag senare! Och jag slapp smittan själv. Så jag tänker nog fortsätta shotta hela vintern. Det är också en perfekt gå-bort-present till en vän eller någon som har flunssa. Jag gav en igår till Svärmor som har varit flunssig i snart tre veckor. Hoppas den här nu skulle få henne frisk. 

För att göra egna ingefärsshots behöver du:

500g ingefära, grovt riven

1 liter vatten

~½ dl honung

2 citroner, saften av dem

Gör så här: Riv ingefäran på rivjärnets grövsta riv och blanda med vattnet i en stor kastrull. Värm upp under omrörning tills det är 60 grader. Låt svalna tills allt är 40 grader och blanda därefter i honungen. Låt stå 2-3 timmar. Sila och blanda sen i saften av två citroner. Häll upp på flaska och låt stå kallt. Drick en shot varje morgon och förhoppningsvis håller du dej friskare i vinter än vad du annars hade gjort!

ingefarsshot1Slurp! Starkt och hälsosamt. Glasflaskor som den här hittar du på tex Claes Ohlsson. 

Kommentarer

 • Kugge 20/10/2016 12:23pm (7 år sen)

  Ah perfekt! Ligger hemma och snörvlar så kokade ihop en sats åt mig nu!

 • Frida 20/10/2016 2:25pm (7 år sen)

  Tack för tipset! Har du några tips för hur man håller barnen friska också? ?

  • Hanna Stigzelius 21/10/2016 12:58pm (7 år sen)

   Tvätta händer och tvätta händer! D-vitaminer, kokosolja och lite damm i hörnen hemma :)

 • Ellen 21/10/2016 2:40pm (7 år sen)

  Vi dricker ingefärashots varje morgon på jobbet och jag som annnars alltid blir flunssig har hållt mig frisk hela hösten!

  • Hanna Stigzelius 21/10/2016 9:08pm (7 år sen)

   Hurra! Jag tror också att det här hjälper. Och så bra att ni har dem på jobbet. Det borde man ju ha på alla jobb för att hålla arbetstagarna friska.

 • Limumies 21/10/2016 2:59pm (7 år sen)

  Hej!
  När jag läste detta kom jag att tänka på den så kallade ginger bug:en, en anaerobisk matbakteriekultur som tillverkas på nästan sätt. Typ samma princip som surdegskulturen. Du använder sedan buggen för att få till kolsyra och sprutt i hemmagjord limsa!

  Liksom denna shotgrej är den "nyttig" pga att det bildas mjölksyrebakterier så länge den får stå. Potentiellt inlägg?

  • Hanna Stigzelius 21/10/2016 9:11pm (7 år sen)

   Ah intressant! Har aldrig hört om ginger-bug tidigare. Kanske jag måste testa det här också. Om det är gott och kul så kan det ju absolut bli ett inlägg :) Tack för tipset.

Skriv en kommentar