headersevendayssvartvitrosa2

Isprinsessan har röstat!

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.01.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Jag är återuppstånden från det döda! Hurra. Även om magen ännu bubblar lite oroväckande emellanåt. Och än så länge har barnen inte börjat spy *peppar, peppar*. Denna förmiddag har vi lekt hurtiga familjen då vi alla fyra åkte iväg till skridskoplanen. Barnen har bar ett par skidskor än så länge så de turas om. Jag hade inte skrunnit på säkert åtta år! Men det var roligare än jag kom ihåg. Och jag trillade inte ens.

Efter att vi skrunnit färdigt, promenerade vi till röstningslokalen som låg i en skola intill och utförde vår demokratiska plikt. Jag har röstat i varenda val sedan jag fyllde 18 år. Det är en självklarhet. Vem jag skulle rösta på denna gång var dock inte lika självklart. Det är inte något fel på vår sittande president, men jag blir lite irriterad på att han varken tänker ta ut några pappadagar då bebin föds eller vill kalla sej feminist. Och av princip brukar jag vilja rösta på en kvinna. Fast det blev det ändå inte denna gång.... Men jag bestämde mej faktiskt först inne i valbåset!

IMG 1950Lillasyster i Hubbes hokkaren och hjälm <3 Ganska vingligt är det ännu. Men hon är modig och tror på sej själv!

Kommentarer

  • Matilda 30/01/2018 9:06pm (6 år sen)

    Som president är man inte berättigad till att ta ut pappaledigt! Man måste sköta sin plikt då den kräver det även om man just fått en liten baby. Jag tror mer att han kommer att kunna vara mera närvarande än många andra pappor eftersom hans jobb ju nog säkert kan vara ganska flexibelt och hända var som helst. Inte så att han måste vara anträffbar på ett kontor någonstans precis ?

    • Hanna Stigzelius 30/01/2018 9:11pm (6 år sen)

      Men hur skulle det vara om presidenten skulle vara en kvinna som skulle få barn? Skulle inte hon vara berättigad till mammaledighet? Och tänk sån makt han har att statuera exempel. Det har aldrig tidigare hänt (mej veterligen iaf) att en sittande president fått tillökning så finns det verkligen regler för det?!

Skriv en kommentar