headersevendayssvartvitrosa2

Jag hatar pollen

Skrivet av Hanna Stigzelius 15.05.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Pangväder där ute betyder tydligen också pangår för björkpollen. För andra gången på en vecka måste vi in till Pikkujätti (barnläkarstation) med Hubbe på grund av allergibesvär. Förra natten var riktigt hemsk. Stackarn fick nästan inte luft för allt dumma pollen som har gjort hans luftvägar infekterade. Men efter några timmar hos läkaren idag är vi nu armerade med en hel arsenal inahalatorer, nässpray och astmapuffar för att försöka lindra besvären. Vi försökte vara ute en stund efter middagen, men efter att Hubbe försökte ta några springsteg så började han hosta direkt. Stackarn! Och stackars hela vår familj som är halvt om halvt lamslagen på grund av det här. Det var ju bara att gå in direkt. 

Jag frågade på apoteket om siedätyshoito (hyposensibilisering heter det tydligen på svenska efter googling?!) och funderar nog starkt på att påbörja en sån för sonens del i höst. Maken borde absolut också, men det kostar minimi 1000€ och resultaten brukar vara goda, men är ändå inte garanterade. Så tja... utan försäkring vet jag inte om det är värt det?! Tur ändå att det inte är så här extrema pollensäsonger varje vår utan typ bara var fjärde. Få se om Lillasyster också kommer börja utveckla symptom. Hittills har hon klarat sej, men eftersom det här troligen är första våren då hon allergenieras och utsätts så kan det ännu hända att hon börjar få symptom först senare eller tom först om ett år. Kanske jag är den enda i familjen som orkar nåt och kan vistas utomhus nästa vår. Kul! Blä för pollen alltså. 

AA99D7DD 9C88 4058 8775 4BB6CE954BE4Läkaren var försenad och vi måste vänta över 30 minuter. Tur det fanns bilar, böcker, ritpapper och annat att underhålla sej med.

IMG 3450Sötnosen var SÅ duktig. Inget krångel alls fastän man måste vänta, få skrämmande medeciner och vara med om flera undersökningar. Har jag nämt att jag inte gillar pollen?!

IMG 3451 När man varit så duktig blir man belönad med sushi efteråt. Spännade att ha utsikt över en byggarbetsplats dessutom.

Kommentarer

  • Anneli 19/05/2018 11:28pm (23 månader sen)

    Måste kommentera om hyposensibiliseringen. Vår son som nu är 8 år har visat symptom på pollenallergi sen han var 3 år. Han får främst kliande ögon och illa i halsen och så påverkar det humöret också, vilket är logiskt om man tänker att man har lite illa att vara nästan två månader (både al och björk, björken klart värre). Tidvis har han haft kraftiga symptom, lite beroende på säsongen och hur i rätt tid man börjar medicineringen, och varit hemma från dagis ibland då. Han har nu gått på hypo 1,5 år och jag skulle säga att skillnaden i mående är stor. Visst visar han lite tecken på allergi nu också, men verkligt lite, och han klarar sig med 1 antihistamintablett varje morgon (inga nässpray, ögondroppar eller inhalationer). Och då är vi bara halvvägs i behandlingen.
    Vi valde behandling med injektioner, på allergisjukhuset skulle man redan ha kunnat få tablettbehandling. Om ni inte har försäkring lönar det sig att kolla möjligheterna att gå behandlingen kommunalt.

    • Hanna Stigzelius 20/05/2018 8:40pm (23 månader sen)

      Ååh! Tusen tack för kommentar. Just sånt här vill jag höra om :) Vi skall absolut kolla upp alternativen och möjligheterna sen i höst! Härligt att er son nu mått bättre.

Skriv en kommentar