headersevendayssvartvitrosa2

Julen 2018

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.12.2018

Kategorier:

Vilka sköna helgdagar som gått. Först julafton hos oss. Även om jag inte hann få allt klart (stod och skalade potatis och sminkade mej samtidigt när gästerna kom) så lyckades jag hålla mina stressnivåer nere. Barnen var riktigt lugna och snälla (speciellt han som var bara 7 dagar gamma), julgubben kom på besök och vi fick alla så fina presenter. Igår fortsatte firandet hos svärföräldrarna och nu känner jag nog att jag ätit tillräckligt för hela det här årets slut typ. Idag har vi bara haft lugn hemmadag. Barnen och Maken var ute en sväng och byggde en snökoja medan jag packade och organiserade. Imorgon bär det av norrut. En vecka i Vuokatti med vänner, skidåkning och umgänge. Det skall bli härligt. Och precis som jag lyckats med nu under juldagarna tänker jag försöka minimera some och maximera mys och samvaro. Så vi tar och hörs först nästa år! Hoppas er jul också varit lugn och skön och att ni får ett riktigt härligt slut på året. 

julgubbem kopiaHan kom! Och alla hade varit snälla!

julbordVuxenbord.

barnbordBarnbord.


Jullistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.12.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

julhemSå här ser julhem 2018 i Casa Stigzelius ut. Ganska mysigt. Jag gillar speciellt det vita snötäcket utanför. Det gör så mycket för stämningen!

Här kommer min version på Carolines jullista:

A very Merry christmas

Hur kommer du fira jul?
För första gången skall vi fira jul hemma hos oss. Det ser jag jättemycket fram emot. Mina systrar med män och barn kommer hit, liksom mina föräldrar. Trångt kommer det bli, och säkert lite småkaos med fem barn under 6år. 

Din viktigaste julprydnad?
Allt, jag älskar julprydnader. Det skall finnas allt från tomtar, gran, julbelysning, julkuddar i soffan, juldukar, kransar och julbommor. The more the merrier. Men typ på annan dagen så tröttnar jag på rött och vill slänga ut rubbet och bara ta in tulpaner och vår. More is more, men inte hur länge som helst liksom.

julhem2I år har jag för första gången en tomteprydnadshylla, en liknande samling har alltid stått framme i mitt barndomshem.

Det bästa på julbordet?
Rom med smetana och rödlök på en bit maltlimpa. Eller en bit riktigt god julkorv! Mmm!

 

Julklappar före eller efter Kalle Anka?
Alltså vadå Kalle Anka? Kommer det ens på tv:n i Finland. Jag kommer kanske ihåg att vi nåt år tittat på någå som kanske var Kalle på julen då jag var liten, men det var typ -93. Så jag säger före Kalle Anka, för det kommer inte hos oss. 

Bästa julfilmen?
The Holiday och Love Actually. Båda är några av mina all time favourite movies någonsin. Så feel good som nånting bara kan bli. Och jag tror båda finns på Netflix?!

Plast- eller äkta julgran?
Nå om jag skulle få välja så skulle jag ha äkta, få saker slår grandoft när det kommer till att skapa julstämning. Men eftersom min Man är allergisk för julgran, så har vi de senaste tre åren haft en i plast. Och den är väl riktigt nätt den med. Men inte är det riktigt samma sak ändå...

 

julhem1Plastgran, men helt okej ändå!

 

Det sämsta med julen?
Finns det något dåligt med julen? Jag kan i alla fall inte komma på nåt?! 

Det bästa med julen?
Stämningen, förväntan, maten, julklapparna, musiken, familj och vänner, jultröjor, julgodis och jullov. Jag älskar allt med julen!

julhem3Pepparkakshus hör julen till. Det doftar så gott när man går förbi hyllan.

And a happy new year

Hur kommer du fira nyår?
Vi kommer fira Nyår i Vuokatti i en stuga vi hyrt tillsammans med vänner. På dagen skall vi på Huskysafari, kanske en sväng i  skidbacken också?! Sen nån god mat och nåt lite stiligare på oss än bara ylleunderställ som vi troligen annars kommer gå klädda i hela veckan. Champagnen och fyrverkerier blir det troligen också. Och förhoppningsvis nyårslyckor, sådana har jag inte stöpt på flera år.


Vad ska du ha på dig?
Nån svart klänning  och strumpisar troligen?! Och så har jag ett "happy new year"-diadem! 


Äter du någon speciell mat?
Tja, lite festligt gillar jag att det är på nyår. Förra året åt vi till exempel fondue. Men jag tror inte fondue-pannorna får åka med till Vuokatti... så det blir väl nåt annat. Kanske skagenröra?