headersevendayssvartvitrosa2

Kalasat med Picachu och gänget

Skrivet av Hanna Stigzelius 02.03.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Det gångna veckoslutet var väl kanske inte det mest avslappnande i mannaminne. Däremot ett av de mer kalasfyllda. Vi har nu firat Hubbe med 2/3 kalas. Eftersom vi inte har alltför mycket plats hemma hos oss, blev kompiskalasen uppdelade. Ett för grannbarnen och ett för klasskompisarna på förskolan. Grannbarnen fick inleda kalasputkin i lördags. Igår firade vi sedan med släkt och vänner. Och jag kan ju inte ordna kalas utan att gå all in. Men i år lyckades jag ändå stressa förvånansvärt lite. Kanske man ändå får någon sorts kalasvana på sju år?!

Hubbe hade önskat sej Pokemon-tema på kalasen här hemma. Och helt tydligt är inte Pokemon kalas så särdeles poppis nu längre. För jag hittade knappt något alls i kalasbutikerna i närköpcentret. Inga pokemon-ballonger eller pynt. Det enda som fanns var papperstallrikar och servetter. Så även om jag hade tänkt köra enkelt och färdigköpt blev det inte så utan det slutade ändå med att jag pysslade själv. Billigare blir det ju i alla fall så, så kanske det var lika så bra?! Genom att söka på pinterest så hittar man hur mycket som helst med nästan vilket tema som helst. Tips tips för dej som skall fixa barnkalas inom snar framtid. 

På pinterest hittade jag också en fransk youtube-video på hur man bakar kex i form av pokemonbollar. Så det var vad jag sysslade med en kväll här förra veckan. Ibland undrar jag nog om jag är riktigt klok... Men kexen blev faktiskt både fina och goda. Så det var väl mödan värt. Kakan var också i form av en pokemon boll. Sockermassa har jag ju lovat mej själv att aldrig mer ge mej in på. Men att spritsa en rund kaka är faktiskt inte så svårt. Att spritsa med grädde blir lätt lite rinnigt, så jag brukar göra denna frosting för att spritsa med. Blir både godare och är enklare att spritsa. Innehållet i kakan bestod enligt Hubbes önskemål av choklad kakbotten och vitchoklad mousse. För att få en riktigt hög och fin kaka, bakade jag två formar a 24cm dia som blev fyra lager. Fuktade kakan gjorde jag med oboy. 

minskadeDSC02231Vardagsrummet redo för grannbarnen. Ballongknepet med att tejpa fast ballonger i taket tar jag till varje kalas. Det ger så festlig stämning direkt tycker jag. minskadeDSC02245Lite pynt i form av utprintade pokemons fasttejpade på grillpinnar kunde man hitta lite varstans...minskadeDSC02313Årets buffé. Jag blev mycket nöjd med såväl pokemonkex, kaka som cupcakes. Och så raw-chokladbollar för dem som inte ville ha sockerbomb...minskadeDSC02320Första matchen med nya ishockeyspelet. 

Kommentarer

 • Alexandra Grahn 02/03/2020 10:09pm (2 år sen)

  Va duktig du e :) fint blev det

 • Frida 18/09/2021 8:33pm (10 månader sen)

  Hej, vad har du använt för att få till den svarta färgen på frostingen?

  • Hanna Stigzelius 28/09/2021 2:19pm (9 månader sen)

   Svart hushållsfärg

Skriv en kommentar