headersevendayssvartvitrosa2

Klick Klick

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.11.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Så där ja. Nu har jag fixat alla julklappar för i år faktiskt. Inte så illa. Passade på att beställa allt det jag hade tänkt beställa på nätet idag. Fick nämligen allt billigare tack vare black friday-reorna. Hurra! Har sett lite sura miner och kommentar över "black friday-hysterin" här och där på some. Men jag måste säga att jag inte störs alls. Om man skall julshoppa på nätet så är det ju bra att göra det i god tid. Just så här en månad innan till exempel. Och lite extra rabatt är väl alltid kul. Man skall ju förstås inte köpa en massa grejer bara för att det är rea. Men om man, som jag, ändå hade tänkt nätshoppa julklapparna, så är det ju himla fiffigt att nappa på dagens erbjudanden. 

http://aidiamarketing.com/wp-content/uploads/2014/01/keep-calm-its-black-friday.jpg

Bild via google, källan genom att klicka på bilden :)

Kommentarer

 • http://muffinaround.com 04/12/2016 7:52pm (6 år sen)

  Jag antar att du delvis syftar på mina sura miner på min blogg. Hmm jag förstår att det är kiva att få saker billigare och att "det inte stör alls". Men om man funderar på saken ur ett lite större perspektiv än bara sin egen plånbok och tänker på vår värld där vi redan konsumerar för mycket... Det är trots allt våra barn som får ta över denna värld.

  Jag är ingen miljökämpe och konsumerar också själv onödigt mycket men jag kan inte låta bli att må lite illa av all onödig shoppinghysteri som t.ex. Black Friday, Cyber Monday eller julen för med sig. Jag garanterar att folk shoppar i överflöd bara för att de blir förblindade av alla reaprocenter. Liksom om du funderar på den här saken ur ett globalt perspektiv.

  Visst köper vi också lite julklappar i år men väldigt mycket mindre än tidigare. Fast vi ännu inte är vege eller någo supermedvetna konsumeter så känns det ändå bra att kunna lite ändra på sina egna vanor för att ens försöka med babysteg förbättra situationen vi har på denna kära hemplanet. Dylika KONSUMERAMERA-dagar är liksom inget som hjälper situationen och jag hoppas våra barn kommer att ha mera vett när de tar över. Troligen har de inget val för allt kommer redan att vara så förstört.

  Kolla till exempel denna juttu. Det är på en väldigt konkret nivå. http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-2000001940771.html

  • Hanna Stigzelius 04/12/2016 8:36pm (6 år sen)

   Sant. Men om man tänker på ekonomisk nivå så måste vi konsumera för att få vårt välfärdssamhälle att gå runt. Men jag håller med dej om att alla borde vi bli mer medvetna konsumenter och att Black Friday absolut blev lite väl hysteriskt i år! Det tog ju inte ens slut där utan fortsatte ju med cyver monday och allt värdens...

Skriv en kommentar