Kokos-quinoagröt
Mmm. Jag har en ny favoritfrukost! Nämliten kokos-quinoagröt. Första gången jag åt quinoagröt var på vintersemestern för en månad sedan, och jag blev så positivt överraskad. Krämig, god och så mättande! Äter jag havregrynsgröt till frukost är jag nämligen hungrig igen efter en timme. Quinoa innehåller väldigt mycket proteiner som gör att gröten mättar mycket bättre än annan gröt. Eftersom jag är en kokosfantast så lagar jag min gröt med kokosmjölk (den i litersförpackning, inte i konservburk). Och det skall vara inhemsk luomu-quinoa och inte någon utländskt skräp. Det går bara åt lite åt gången så ett paket räcker länge. Om du som jag, är både kokos och frukostfantast så rekommenderar jag att testa denna!
För en enorm eller två lite mindre portioner gröt behöver du:
1 dl välsköljd quinoa (inhemsk luomu)
1,5 dl kokosmjölk
1 dl vatten
lite salt
1 msk kokosflingor
1 msk solrosfrön
1 msk kokosolja
Gör så här: Blanda allt uom kokosoljan i en kastrull, koka upp och låt puttra tills allt blivit en krämig gröt. Rör om emellanåt. Det tar ca. 10 minuter så är gröten klar. Ta bort från värmen och rör i kokosoljan. Jag äter min gröt med bär, kokosflakes och nötter. Men tex. kanel, kokosflingor, olika frön, hampa, banan, frysta bär etc passar utmärkt.
Mm. Så gott! Speciellt med färska bär. Men frysta duger nog fint de med.
En god frukost gör så mycket. I alla fall om man är frukostfantast.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar