headersevendayssvartvitrosa2

Legoland, en drömsemester för en 3 och en 6 åring!

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.05.2019 | 0 Kommentarer

Nåja, äntligen sitter jag nu här och skall försöka dokumentera mina bästa tips om våra två dagar på Legoland i Billund. Två fantastiska fina dagar som vi alla ser tillbaka på med glädje. Våra barn var verkligen i den ideala åldern för legoland! Lillasyster skulle snart fylla tre och Hubbe hade fyllt sex i februari.  Med oss på resan hade vi också Makens bror, och att vara tre vuxna var också det idealt. För nu kunde också vi åka lite i de attraktioner som inte våra barn kunde följa med i. Och allt blev lättare med toalettpauser, trötta ben och orken när man kunde dela på det hela ännu lite mer. 

Vi körde från Köpenhamn till Billund med hyrbil. Vägarna var i utmärkt skick och det var lätt att hitta mha mobilens gps. Resan tog nästan mellan 2-3 timmar. Lite svårt att säga exakt då vi stannade och åt lunch på vägen. Första natten bodde vi på det splitternya, superimponerande LEGO riddarhotellet som öppnat bara en månad tidigare. Då vi stannade på parkeringsplatsen hördes musik och då man gick förbi legostatyerna hade de ljudeffekter. I receptionen fanns en stor "sandlåda" fylld med lego att bygga med och vårt rum var verkligen fint (också här fanns lego att bygga med och presentlego till barnen också!). Hotellet låg också bara 200 meter från Legolands huvudingång. Vi bodde i ett Wizardrum och allt var verkligen genomtänkt! Också vid frukosten fanns det lego. 

Själva legoland då?! Mina favoriter var miniatyrvärldarna. Och barnen gillade dem också. Speciellt alla tåg och tunnlar, flygplanen som körde omkring och båtslussen. Så mycket detaljer, så fint byggt! Tänk att man kan bygga allt det där med lego!? Barnen älskade förstås också alla åk-attraktioner. Vi hade hoppats på korta köer, då vi ändå passade på att besöka parken rätt så utanför huvudsäsongen, men tydligen är Vappen en helg också annanstans, för det var förvånansvärt mycket folk redan nu, fastän det bara var slutet på april. Jag kan inte ens tänka mej hur det är en högsommardag i juli! 

Även om det finns en massa olika "världar" är området sist och slutligen inte så stort. Två dagar var just passligt. En dag räcker nog inte riktigt, i synnerhet om man måste köa ens lite. Hubbes favorit var den nya bergodalbanan "the Flying Eagle" och Lillasyster älskade Froghopparna. Och ni vuxna får inte missa Polarexpressen, slutet är något ut över det vanliga! När det kommer till mat så finns det nog restauranger överallt, men också flera picknickställen. Så vill man spara in lite på utgifterna funkar egen matsäck utmärkt. För restaurangernas prisnivå var, precis  som överallt annanstans i Danmark, hög! Överallt finns det också härliga små souvenirbutiker som man lockas till... Men vi lyckades faktiskt avstå. Barnens farbror däremot testade sin lycka på ett bollspel, och vann en glittrig drake till en överlycklig Lillasyster! 

Och när ni går på 3D bion, kolla upp språket innan... Annars kan det hända att ni får se Ninjago-film på tyska.... 

hotelletLegolands slottshotell (Castlehotel)! Tips, de har billigare deals från söndag-måndag! Speciellt off season. Och biljetter till LEGOLAND ingick i priset. rummetKanske det coolaste hotellet jag någonsin bott på?! Superskönt också med två skilda rum (badrummet låg emellan). Och lyx med splitternytt. Jag skulle gissa att vi kanske var de tionde gästerna som bodde i rummet någonsin!batch DSC00250Karta över LEGOLAND, dag ett var det lite mulet, men kanske var det tack vare det som det inte alls var så mycket folk och noll köer?! Eller så berodde det på att det var söndag?!batch DSC00271Modiga Hubbe som vågade åka i den här, och älskade det! Jag älskar också bergodalbana, bara de inte är föör läskiga. Men den här var just passlig. 

batch DSC002671Och för de för korta småssykonen fanns de duplolekställen vid alla större attraktioner. Supersmart!legolandLillasyster var ganska nöjd över att få sej en pratstund med legolandprinsessorna. Deras kronor var gjorda av lego!batch DSC00333Hubbe var mer imponerad av miniatyrvärldarna än av prinsessor.  Det fanns så mycket att titta på! Och speciellt alla delar som rörde på sej, wow!batch DSC00282Båda barnen vill bara sitta bredvid Victor, Mamma och Pappa fick sitta själva på bakbänken...legoland1Skönt med två starka vuxna som kan bära barn med trötta ben på axlarna. Och visste ni att det finns en egen Sealife på LEGOLAND?

vinnarebloggVäldigt nöjda barn. Lillasyster med sin vinst! Och Hubbe med sin, han vann en legobyggartävling på hotellet. Om ni bor på slottshotellet så lönar det sej absolut att delta, de har legobyggartävling varje dag!

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar