headersevendayssvartvitrosa2

#levlokalt

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ni har säkert inte missat att det inte går så bra för blomkålen just nu?! Och jag kan inte fatta varför. Blomkål är ju såå gott. Och man kan göra så mycket. Jag hade tänkt att jag skulle testa nåt nytt blomkålsrecept och därmed delta i Sevendays och Foodlys #levlokalt utmaningen. Men kag måste inse mina begränsningar i och med det här med att jobba 100% och ha två små barn. Som tur har jag dock två superbra recept med blomkål på lager i bloggakrivet.

Det ena receptet dessa blomkålsbiffar, som är typ de godaste jag vet. I blogginläggets grundrecept har jag lagat dem med broccoli med det funkar lika bra med blomkål, om inte bättre, då de blir ännu lite mildare då. Blomkålssoppa är också en storfavorit för mej. Det smakar barndom, min Mamma lagade nämligen ofta blomkålssoppa. Mmm. Imorgon skall jag gå och köpa så mycket blomkål som bara ryms i vårt kylskåp! Och förhoppningsvis har de andra närprodcerade grödor också. För jag handlar gärna lokalt. Även om jag absolut kan bättra mej på den här fronten!

broccoliBroccoli/blomlålsbiffar, en stor favorit hos mej. Kålhuvudet och tomaterna var också finska, dock vet jag inte hur nära de var producerade.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar