headersevendayssvartvitrosa2

Lillasyster bus

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.08.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Lillasyster har verkligen förändrats nu den senaste månaden. Hon är liksom inte längre någon bebis. Utan en liten fröken som promenerar omkring, äter själv med sked, apar allt som storebror gör och är glad nästan hela tiden. Hennes egen personlighet kommer också fram allt mer. Självklart jämför jag ju med storebror och de är nog rätt lika tycker jag. Fröken blir också allt mer social. Hubbe har alltid varit super social och jag tror nog att hon också kommer bli det. Men lite blygare än vad Hubbe var är hon nog. Däremot är hon inte lika försiktig som han alltid varit och är. Hon klättrar, hoppar, sticker iväg och busar på ett helt annat sätt. Eller så kanske jag inte heller hinner passa på henne på samma sätt som med Hubbe i samma ålder?!

Storebror är hennes stora idol och hon gör och vill ha allt samma som honom. Därmed älskar hon att leka med bilar och dinusarierna, på samma sätt som han. Hon klättrar upp i soffan om han är där. Sparkar boll som han. Vilket förstås kan vara lite frustrerande om man är Storebrodern som vill ha lite egen tid och space... Men det går nog bättre mellan dem hela tiden. Hon har förstått att det inte lönar sej att förstöra utan bara vara lite mer försiktigt nyfiken. Och äntligen har de också börja leka lite tillsammans. Jag gissar att det blir mer och mer av det hela tiden. 

Hon är ett riktigt litet matvrak som äter allt. Så skönt då Hubbe alltid varit väldigt selektiv och ätit dåligt. Samma vecka som hon började gå började hon också äta själv med sked, även om nog handen används simultant fortfarande. Tack vare skeden började gröten också smaka igen. Det var några grötvägringsveckor eftersom hon insåg att Hubbe får smörgås.... Hon tror förresten alltid att maten på bordsgrannens tallrik är godare än hennes egen! Men kanske det är ngåot med åldern?!

Tack vare att hon nu går så är det också så mycket enklare och roligare att vara ute och leka. Kläderna förstörs inte och hon hänger med på ett annat sätt. Helst skulle hon nog vara ute fem gånger per dag tror jag. Hon blir alltid eld och lågor och springer till dörren då jag säger att vi skall gå ut. Att gunga och leka i sandlådan är favoriterna. Hon gräver redan fint med spade och försöker göra allt som också Hubbe klarar av. Att gå på promenader, åka buss eller sitta i butikskärran är också väldigt spännande. Dagssömnen sover hon 1-2 timmar ute i vagnen. Jag bara sätter ut henne och hon somnar själv. Nätterna sover hon också 10-12 timmar utan att vakna. 

Det känns som att vi har en härlig höst framför oss med Lillasyster. Ingen trots ännu. Bara nyfikenhet, nya färdigheter och spännande grejer att upptäcka. Och jag njuter av att inte längre ha en bebis med allt jobbigt oförutsägbart det innebär. Älskade Lillasyster!

lillasysterAtt ta foton på fröken är näst intill omöjligt. Hon sitter inte stilla mer än ½ sekund...

lillasyster1I sommar har hennes hår äntligen börjat växa! Men långt är det ju nog inte ännu....

lillasyster2Buseli bus!

Kommentarer

  • annika 27/08/2016 11:40am (7 år sen)

    Låter precis som vårt lilla busfrö :) han har dock inte förstått att man inte behöver förstöra allt ännu ;)

Skriv en kommentar