headersevendayssvartvitrosa2

Limeonad

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.07.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

lime

Jag hade en massa lime över här hemma som jag borde göra något av. De var inhandlade till en key-lime-paj som aldrig blev bakad till midsommar då våra gäster blev sjuka. Tidigare har jag kokat citronlimonad, så jag tänkte att det säkert fungerar med samma princip med lime också. Att pressa dem tog ju lite längre tid än stora citroner... Men annars gjorde jag på samma sätt. Två delar limesaft som jag silat för att få bort de mesta fruktköttet och en del socker. Sedan är det bara att röra på låg värme tills sockret löst sej. Man kan provsmaka försiktigt och se om det är tillräckligt sött och eventuellt tillsätta mer socker. Låt svalna en stund och hälls sedan upp på en flaska med kork. Förvara i kylskåp upp till två veckor. 

Allra bäst blir lime-onaden om man blandar ut saften med bubbelvatten! Då blir det nästa som "äkta" köpelimo, fast utan alla tillsatsämnen förstås. Jättegott och läskande i sommarvärmen. En massa is behövs också. Citronmeliss skulle ockå vara fint i om man vill laga en drink av det hela, men det hade jag inte hemma. Jag skulle också vilja testa hur det passar med torr skumppa, tror det kan bli jättegott. Det här var just en bra grej att göra av all min överblivna lime. 

limeonad

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar